Εγκώμια του Σόιμπλε για τον Αλέξη Τσίπρα στα «ΝΕΑ» την ώρα που Τσίπρας-Δραγασάκης προσπαθούν να δικαιολογήσουν την μετατροπή του «Όχι» σε «Ναι»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιούλ, 2022

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα «Τα Νέα» έπλεξε το εγκώμιο στον πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την μετά το α’ εξάμηνο του 2015 διακυβέρνησή του, την ώρα που οι κύριοι Τσίπρας και Δραγασάκης 7 χρόνια μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 και την συνθηκολόγηση τους, προσπαθούν να δικαιολογήσουν πώς έκαναν το μεγαλειώδες «Όχι» του 62% του ελληνικού λαού «Ναι».

«Ο Τσίπρας με την προκήρυξη νέων εκλογών (τον Σεπτέμβριου του 2015) έκανε ένα θαρραλέο βήμα και απέσπασε ξανά μία πλειοψηφία για την αντίθετη πολιτική, από εκείνην με την οποία είχε εκλεγεί» αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και συμπληρώνει:«ήταν αξιοσημείωτη η προσφορά του, η οποία διευκόλυνε τη διάδοχη κυβέρνηση στη διαμόρφωση της βάσης για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας. Αυτό αξίζει να αναγνωριστεί».

«Αξιοσημείωτη» λοιπόν η προσφορά του Α. Τσίπρα μετά την ανατροπή του δημοψηφίσματος του 2015 και «θαρραλέο βήμα» η αντιστροφή της λαϊκής βούλησης κατά τον Β. Σόιμπλε, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που «διευκόλυνε τη διάδοχη κυβέρνηση στη διαμόρφωση της βάσης για τη σταθεροποίηση της χώρας» και αυτό «αξίζει να αναγνωριστεί». Πράγματι αναγνωρίζεται από την Ολιγαρχία!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο