Ε.Μ. Έντμαν: «Όχι στη Συγκάλυψη – Όχι στην Τρομοκρατία» – Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει την ωμή βία της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Μαρ, 2023

Αμέσως μετά της ενός λεπτού σιγής που τήρησαν χιλιάδες άνθρωποι στο Σύνταγμα και ώρες μετά την υποκριτική συγγνώμη του πρωθυπουργού για την αισχρή προσπάθεια του να χρησιμοποιήσει τον σταθμάρχη Λαρίσης ως αποδιοπομπαίο τράγο για την ολέθρια κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου ύστερα από μια δεκαετία μνημονικών ιδιωτικοποιήσεων και απαξίωσης, η κυβέρνηση αντέδρασε στην οργή του κόσμου με τον πλέον γνωστό της τρόπο: εξαπολύοντας την αστυνομία σε μια οργανωμένη φιέστα βίας και καταστολής.

Ήμασταν μάρτυρες ασύμμετρης βίας, όπου οικογένειες και φοιτητές, αγανακτησμενοι από τον χαμό των παιδιών και συμφοιτητών τους, χτυπήθηκαν με τόνους χημικών και κροτου-λαμψης που έπεφταν αδιακρίτως ανάμεσα μας.

Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε μέτρο στην προσπάθεια της να συγκαλύψει την καταστροφική της διαχείριση των σιδηροδρόμων συγκεκριμένα και του ελληνικού κράτους γενικότερα.

Καταγγέλλουμε την ασύμμετρη βία της ΕΛ.ΑΣ., απαιτούμε να αφεθούν όλοι οι προσαχθέντες ελεύθεροι και καλούμε τους πολίτες να ενώσουμε τις φωνές μας για να εναντιωθούμε όλοι μαζί στην προσπάθεια καταστολής και συγκάλυψης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να μην έχουν αυταπάτες: τα χημικά και η βία δε μας πτοούν. Δε θα σταματήσουμε μέχρι οι υψηλά ιστάμενοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και όλοι οι πολίτες να ξανααισθανθούν ασφαλείς στην ίδια τους τη χώρα.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Έρικ Μιλτιάδη Έντμαν

Ακολουθεί (on camera) δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 την ώρα των επεισοδίων

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο