Τομέας Δικαιοσύνης: Εντάλματα σύλληψης, όχι επιτροπές

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Μαρ, 2023

Οι Δικηγόροι του Τομέα Δικαιοσύνης του ΜέΡΑ25 παρακολουθούμε με κατάπληξη, τη διαδικασία της δικαστικής και πολιτικής συγκάλυψης του Εγκλήματος των Τεμπών .

Περιμέναμε να μην ασκείται από τη δικαστική εξουσία προσπάθεια παροχής ασυλίας σε ένα κλεπτοκρατικό σύστημα φαυλοκρατίας που αποκερδαίνει από την νομιμοφανή υπεξαίρεση της δημόσιας περιουσίας.

Μετά από τόσα χρόνια στη δικηγορία και μετά από το χαμό τόσων νέων ανθρώπων, μετά από προειδοποιήσεις εξώδικα και απεργίες, το αναμενόμενο για όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου θα ήταν, η δικαστική εξουσία, υπακούοντας στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, να έχει ορίσει Εφέτη Ανακριτή,και να έχουν οδηγηθεί ενώπιόν του με χειροπέδες, μαζί με το δύστυχο σταθμάρχη, με τη διαδικασία του αυτοφώρου και κατόπιν προφυλακισμένοι στις φυλακές: ολόκληρη η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών , Ο επικεφαλής του ΟΣΕ, O επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής των Σιδηροδρόμων, Ο επικεφαλής της ιταλικής Hellenic Train και να ακολουθούν οι επόμενοι .
Καλούμε τους βουλευτές μας και τα όργανα του Μετώπου να απαιτήσουν άμεσα την άρση της ασυλίας του κ. Κώστα Καραμανλή και την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Δεν είναι η ώρα να οχυρωθούν οι δολοφόνοι πίσω από την κατάχρηση του τεκμηρίου της αθωότητας.
Καλούμε τους βουλευτές και τα όργανα του Μετώπου να μη πέσουν στην παγίδα της επιτροποποίησης της διερεύνησης του Εγκλήματος των Τεμπών.

Δεν είναι η ώρα για τη συμπεριφορά που οι μεγάλοι θεωρητικοί αποκαλούσαν «κοινοβουλευτικό κρετινισμό».

Δεν είναι η ώρα να επαναλάβουμε εγκληματικά λάθη τύπου «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα».

Δεν είναι η ώρα να παρασυρθούμε συμμετέχοντας στην επιτροπή του Γεραπετρίτη που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και πρέπει να διαλυθεί τώρα πριν προκαταλάβει τη δικαστική εξουσία.

Δεν είναι ώρα να συμμετάσχουμε σε διαδικασίες κοινοβουλευτικού ξεπλύματος, προτείνοντας κάποιο Ζηλιασκόπουλο που να ευθύνεται, δήθεν λιγότερο, από τον ελεγχόμενο ήδη παραιτηθέντα Ζηλιασκόπουλο.

Καλούμε τους βουλευτές και τα όργανα του Μετώπου να απαιτήσουν την άμεση κρατικοποίηση του ΟΣΕ με διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εξπρές και δέσμευση του τιμήματος της απαλλοτρίωσης με δικαστικές ενέργειες του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ώστε να αποζημιωθούν τα θύματα και οι οικογένειές τους και να εκσυγχρονιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο .

Καλούμε τους βουλευτές μας και τα όργανα του Μετώπου να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση από τις πόλεις μας τα στρατιωτικοποιημένα τμήματα της Αστυνομίας, πριν θρηνήσουμε θύματα. Τα τμήματα αυτά δρουν με τις εντολές της πολιτικής και της φυσικής τους ηγεσίας ως προβοκάτορες ενώ είναι πάντα η σκανδάλη της έντασης. Για τη βίαιη καταστολή του κινήματος διαμαρτυρίας για τη Δολοφονία των Τεμπών, έχουν επιδοθεί σε τσουνάμι καταστολής και όργιο βίας , ενάντια στη νεολαία και στο Λαό που πενθεί και απαιτεί «ΔΗΚΕΟΣΗΝΙ» διαδηλώνοντας ειρηνικά .

Δεν συμμετείχαμε. Δεν έχουμε λόγο να συμπεριφερόμαστε ενοχικά όπως εκείνοι που δεν ντρέπονται στο προτεκτοράτο της χρεοδουλοπαροικίας και «συνεχίζουν το προεκλογικό τους καρναβάλι πάνω στο πτώμα της νιότης που δεν μπόρεσε ή δεν πρόλαβε να ξενιτευτεί».

Είναι η ώρα να γίνει σεβαστό μόνο το αίτημα της Νεολαίας, των Γονιών, του Λαού και του Κινήματος.

Είναι η ώρα του Εισαγγελέα του Ανακριτή και των ενταλμάτων σύλληψης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο