Δύο ακόμα λόγοι που σήμερα προέχει η ανασύνταξη της Αριστεράς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Ιούν, 2023

Δύο στιγμιότυπα της πρόσφατης επικαιρότητας, συνηγορούν στο επείγον της ανασύνταξης της Αριστεράς, ένα αίτημα της ίδιας της Ιστορίας.

Τα στοιχεία από την Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Ενώσεων δείχνουν μια σαφή εικόνα: τα δικαιώματα των εργαζομένων δέχονται επίθεση παγκοσμίως σε επίπεδα ρεκόρ.

Από τον Απρίλιο του 2022 έως το Μάρτιο του 2023 στο 87% των 149 χωρών που μελετήθηκαν, παραβιάστηκε το δικαίωμα στην απεργία. Στο 79% παραβιάστηκε το δικαίωμα διαπραγμάτευσης για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας και στο 77% απαγορεύτηκε στους εργαζόμενους να ιδρύσουν ή να ενταχθούν σε συνδικάτο.

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Ενώσεων ακόμα επισημαίνει ότι στη Γαλλία του κ. Μακρόν -όπου το όργιο καταστολής συνεχίζεται κι αυτές τις ώρες και μέρες- η αστυνομία επιτέθηκε ανελέητα με δακρυγόνα, ξύλο και συλλήψεις στους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού και διαπράχθηκαν επανειλημμένες παραβιάσεις δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα στα Χανιά της Κρήτης, είχαμε το ελπιδοφόρο μήνυμα της ηχηρής απάντησης με μαζική παρουσία ανθρώπων που έστησαν ανάχωμα στο κάλεσμα μίσους της ακροδεξιάς και μερίδων της εκκλησίας, υπερασπίζοντας την ισότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ο αγώνας θα είναι μακρύς και πολυμέτωπος. Προϋπόθεση για την διάλυση του σκοταδιού που απλώνεται, είναι η αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε δυναμική ανασύνταξη της Αριστεράς.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο