Συνεδριάζει απόψε η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25 για την Ανασυγκρότηση του ΜέΡΑ25 και την Ανασύνταξη της Αριστεράς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Ιούλ, 2023

Στις πρόσφατες εκλογές η τρόικα κέρδισε οριστικά το μεγάλο της στοίχημα: Έχοντας επιβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει, στο όνομα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αντιλαϊκά πράγματα που ούτε η Νέα Δημοκρατία του Α. Σαμαρά δεν τόλμησε να κάνει και, κατόπιν, επιτρέποντας στην «Μητσοτάκης ΑΕ» να σταθεροποιήσει τα «αριστερά» μνημόνια χρηματοδοτώντας (με άλλα €60 δις δανεικών) το νέο πελατειακό, «επιτελικό» κράτος της, δημιούργησε τις συνθήκες ώστε η άρχουσα τάξη να προσποιείται πως έκανε την Ελλάδα μια «κανονική» χώρα της Δύσης. Στην πραγματικότητα, αυτό που πέτυχε ήταν ότι, ενώ η Ελλάδα παραμένει οικονομικά μη βιώσιμη κι οι μάζες υποφέρουν όλο και περισσότερο, το σύστημα εξουσίας δεν απειλείται από καμία πολιτική δύναμη.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, που διαμόρφωσαν κτηνώδεις δυνάμεις, το ΜέΡΑ25 δώσαμε τον αγώνα για τους πολλούς. Ηττηθήκαμε κατά κράτος την 21η Μάη, κάτι που μας έθεσε προ της προοπτικής μιας ελεύθερης πτώσης – μια ελεύθερη πτώση που όμως αποτρέψαμε με την αποτελεσματική δεύτερη προεκλογική εκστρατεία που, αν και δεν μας επέστρεψε στη Βουλή, διέψευσε τις προσδοκίες της εξαφάνισης του ΜέΡΑ25.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεδριάζει απόψε η Πολιτική Γραμματεία του ΜέΡΑ25, εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει την επόμενη Κυριακή 9η Ιουλίου, με θέμα την ενδελεχή αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την προκήρυξη του 2ου Διαβουλευτικό Συνέδριο του ΜέΡΑ25 για τις 8,9&10 Δεκέμβρη – ενός πραγματικού, δημοκρατικού Συνεδρίου με διττό στόχο:

  • την Ανασυγκρότηση του ΜέΡΑ25 όχι ως «άλλο ένα κόμμα της Αριστεράς» αλλά ως πολιτική έκφραση του συγκερασμού των παραδόσεων του DiEM25 και της ριζοσπαστικοποίησης που κατέστησε αναγκαία, μετά το 2019, το βάθεμα της κρίσης του ευρωπαϊκού και ελληνικού καπιταλισμού. Και,
  • την Ανασύνταξη της Αριστεράς ώστε το προεκλογικό σχήμα «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη» να ενισχυθεί μετεξελισσόμενο σε πόλο έλξης ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων και ανένταχτων προοδευτικών πολιτών εν όψει των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων που προμηνύονται ζοφερές κατά την επόμενη τετραετία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο