Αυτοδιοικητικές εκλογές: Απέναντι σε μια «μπετόν» δεξιά επέλαση, χρειάζεται ενωτική αριστερή απάντηση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Ιούν, 2023

Οι εθνικές εκλογές αποτύπωσαν μια μαυρομπλέ κυριαρχία του πολιτικού τοπίου στο επίπεδο της Εθνικής Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπησης. Τα μάτια όλων των πολιτικών σχηματισμών είναι τώρα στραμμένα στις αυτοδιοικητικές κάλπες του φθινοπώρου. Ο Προοδευτικός χώρος οφείλει να συνέλθει άμεσα από το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα, για να αντιμετωπίσει το επίδικο αυτής της νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Στον Δήμο της Αθήνας φερ’ ειπείν, ο πιο επικίνδυνος, βλαβερός και αυταρχικός Δήμαρχος, ταγμένος μόνο στο να καταστρέφει την πόλη και το δημόσιο χώρο της προς όφελος των αρπακτικών κολλητών, ετοιμάζεται για μια νέα επέλαση με καύσιμο τον δεσμό του με την πανίσχυρη «οικογένεια-ΑΕ».

Ο κ. Μπακογιάννης, του περιπάτου που πήγε περίπατο, του τσιμεντώματος πάρκων και λόφων, αλλά και των προστίμων σε αριστερά κόμματα κατά την προεκλογική περίοδο, θέλει να συνεχίσει αυτή του την καταστροφική και παντελώς αποτυχημένη και επικίνδυνη θητεία, και ο μόνος λόγος που έχει καλές πιθανότητες είναι το ένστικτο αυτοσυντήρησης του συντηρητικού μπλοκ.

Από την άλλη, ήδη η ακροδεξιά μετά και το πρόσφατο αποκαρδιωτικό για μας τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, οργανώνεται κι αυτή από την πλευρά της, προσπαθώντας να διεκδικήσει μια «μερίδα λέοντος» στον δήμο της Αθήνας, όπως είχε κάνει άλλωστε και παλαιότερα ο καταδικασμένος νεοναζί εγκληματίας.

Ο χώρος της δεξιάς και της ακροδεξιάς έχει αποδείξει ότι μπορεί να συγκροτεί «μπετόν» συμμαχίες που του επιτρέπουν μια σαρωτική επέλαση στα κοινά.

Εμείς στην Αριστερά, οι άνθρωποι τα κόμματα, οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες του προοδευτικού χώρου θα κατέβουμε με 50 διαφορετικά ψηφοδέλτια και δημοτικά σχήματα; Αυτό είναι δεδομένο πως θα οδηγήσει τους πρώτους δύο στον να τρίβουν τα χέρια τους και εμάς στο να καταγράφουμε ένα ακόμα πλήγμα σε βάρος όσων συνεχίζουν να παλεύουν και δεν το βάζουν κάτω.

Εμείς στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου θα παλέψουμε για ενότητα στην πράξη. Οι υπόλοιπες και υπόλοιποι;

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο