Δήλωση στήριξης των 24 απολυμένων της Τράπεζας Πειραιώς

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Δεκ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε αιφνιδιαστικά σε 24 απολύσεις εργαζομένων που αρνήθηκαν -ως είχαν το δικαίωμα να κάνουν- τη μεταφορά τους σε κάποιο εταιρικό μόρφωμα εκποίησης των κόκκινων δανείων της τράπεζας.

Ήταν και είναι σαφές ότι αυτές οι “μεταφορές” των εργαζομένων είναι εθελοντικές, όπως άλλωστε έχει συμφωνήσει και η ίδια ανωτέρω τράπεζα, και ως εκ τούτου μια τέτοια ομαδική απόλυση που συνιστά συνεπακόλουθο της μη υποταγής των εργαζομένων στον εκβιασμό της τράπεζας, καθίσταται παράνομη και πρέπει να ακυρωθεί και να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις.

Ως ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τον δημοκρατικό αγώνα των εργαζομένων και την αυριανή τους 24ώρη απεργία τους για την διαφύλαξη των αυτονόητων και εκ του Συντάγματος κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Καταγγέλλουμε την άνευ προηγουμένου πρακτική της τράπεζας που ανοίγει τον δρόμο και την όρεξη και στις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες για ομαδικές απολύσεις και συνθήκες εργασιακής γαλέρας.

Και καλούμε την Κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα -όχι αυτά που γνωρίζει καλά με το να βάζει πλάτη στην ολιγαρχία και να εκτελεί τα παραγγέλματα της εργοδοσίας και του ΣΕΒ- αλλά αυτά που οφείλει ως συντεταγμένη πολιτεία να διασφαλίσει στον κόσμο της εργασίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο