Απόφαση – κάλεσμα της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25: Καταδικάζουμε τη βία κατά των Παλαιστινίων, όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 12 Μαίου

Δραστηριότητα
12 Μάι, 2021

Γινόμαστε για ακόμα μια φορά μάρτυρες ενός ανελέητου σφυροκοπήματος του Ισραηλινού Κράτους κατά των Παλαιστινίων της Ιερουσαλήμ και της Δυτικής Όχθης. Η μεθοδολογία, κυνικά ωμή: εποικισμοί, εκτοπισμοί, βία. Η επεκτατική πολιτική του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης, με την ταυτόχρονη ασφυξία κατά της Λωρίδας της Γάζας, τροφοδοτεί τον φαύλο κύκλο της βίας, στον οποίο ευνοείται εξ ορισμού ο ισχυρός.

Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη μεθοδευμένη εθνοκάθαρση του Παλαιστινιακού λαού μέσω του εκτοπισμού από τα ιστορικά του εδάφη και της χρήσης ωμής βίας και δύναμης πυρός από το κράτος του Ισραήλ. Ταυτόχρονα επαναλαμβάνει πως οι Τσίπρας και Μητσοτάκης που πρόσδεσαν και κρατούν δεμένη τη χώρα μας στο άρμα Νετανιάχου, οφείλουν να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους: πρόσκαιρες συμμαχίες που επιτάσσουν οι πολυεθνικές των πετρελαίων και η παρασιτική ολιγαρχία, θέτουν την Ελλάδα σε πορεία μόνιμης απομόνωσης από τους λαούς της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.

Καλούμε όλες και όλους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 12 Μαίου στις 6.00μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

ΠΓ ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο