Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Αύξηση των εισαγωγών, βάθεμα της εξάρτησης και προώθηση των συμφερόντων των γερμανικών εταιρειών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Ιαν, 2022

Δεν υπάρχει πρωτοβουλία που να αναλάβει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, υπό τον όποιο κάθε φορά επικοινωνιακό μανδύα (πανδημία, δήθεν πράσινη μετάβαση, πυρκαγιές), που να μην οδηγεί στην προώθηση συμφερόντων ντόπιων και ξένων παρασιτικών ολιγαρχών και στο περαιτέρω βάθεμα των εισαγωγών και της εξάρτησης της χώρας, ώστε να παραμένει μια “υποδειγματική” χρεοδουλοπαροικία.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε αυτές τις μέρες γενικά και αόριστα προς το παρόν, ένα πρόγραμμα για την αντικατάσταση των ηλεκτρικών συσκευών, υποτίθεται για να καταναλώνουν λιγότερο και να είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Κανείς και ειδικά το ΜέΡΑ25 δεν θα μπορούσε να διαφωνεί με κάτι τέτοιο, όμως αυτό γίνεται και πάλι με τους γνωστούς όρους της Μητσοτάκης Α.Ε..

Το ΜέΡΑ25 εδώ και 2 χρόνια μιλάει για την ανάγκη να υπάρξει εγχώρια παραγωγή πράσινης τεχνολογίας. Η Κυβέρνηση όμως, όταν δεν αναπαράγει γελοιότητες σαν αυτές του κ. Οικονόμου όπου δήθεν είμαστε πρωτοπόροι στην 4η βιομηχανική επανάσταση, απλώς προωθεί τα γνωστά και αγαπημένα της συμφέροντα του γερμανικού κεφαλαίου και των γερμανικών -κι όχι μόνο φυσικά- εταιρειών.

Είναι βέβαια γνωστό ότι από το 1821 ακόμα, η χώρα μας έχει ένα καθεστώς που αποζητά διαρκώς την εξάρτηση, προωθώντας την και εντείνοντας την με κάθε ευκαιρία. Αυτό ωστόσο, δεν μπορεί να συνιστά το μέλλον της χώρας, αν πραγματικά θέλουμε να μην χάσει και το «τρένο» της 4ης αληθινά πράσινης -και όχι μόνο στα λόγια και τις διακηρύξεις-, βιομηχανικής επανάστασης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο