Στηρίζουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των μαθητών/τριών προκειμένου να παρθούν μέτρα στα σχολεία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Ιαν, 2022

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των μαθητών/μαθητριών που απαιτούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας με αφορμή το χθεσινό άνοιγμα των σχολείων και έχουν προχωρήσει από χθες και θα συνεχίσουν με σειρά πολύμορφων δράσεων.

Για το άνοιγμα των σχολείων, απαιτούμε:

Εδώ και τώρα μέτρα αραίωσης στις τάξεις. Με άμεσες προσλήψεις καθηγητών για να σπάσουν τα τμήματα, με χρήση αιθουσών που υπάρχουν στα σχολεία και σε χώρους δήμων – Περιφερειών και παραμένουν αναξιοποίητες, καλώντας την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τις προκλητικές συγχωνεύσεις τμημάτων.

Δωρεάν και τακτικά ράπιντ τεστ στα σχολεία σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς (εμβολιασμένους και μη) με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, του ΕΟΔΥ και σε συνεργασία με τους δήμους. Όχι μόνο σελφ τεστ, ξέρουν όλοι πως δεν αρκούν.

Να μην μπαίνουν απουσίες όταν ένας μαθητής είναι σε υποχρεωτική ή προληπτική καραντίνα, ή περιμένει αποτελέσματα από διαγνωστικά τεστ και να αυξηθεί το όριο απουσιών στη Γ’ Λυκείου.

Δωρεάν οι απαραίτητες μάσκες σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς υψηλής προστασίας και όχι “αερόστατα”.

Αύξηση της καθαριότητας και της απολύμανσης στα σχολεία, με περισσότερους εργαζόμενους καθαριότητας και με περισσότερα υλικά (αντισηπτικά).

Σε περίπτωση κρούσματος να γίνεται ιχνηλάτηση και τα απαραίτητα τεστ με ευθύνη του σχολείου σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς.

Μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, δεν θα αφήσουμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να παίζει με τη δημόσια υγεία και τη μαθησιακή διαδικασία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο