Ανοιχτή Επιστολή του ΜέΡΑ25 στην Εφημερίδα των Συντακτών

Συνεντεύξεις - videos
07 Ιούλ, 2022

Χθες στη Βουλή στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 είχε δημόσια αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό φέρνοντας τον σε εμφανώς δύσκολη θέση για το δημοψήφισμα, το οποίο εμείς θεωρούμε χρέος μας να υπερασπιζόμαστε κάθε χρόνο τέτοιες μέρες που οι «μένουμε Ευρώπη» το λοιδωρούν και την συζήτηση που έχει ανοίξει ενόψει των εκλογών όσον αφορά την πρώτη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ταυτόχρονα, ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε το κάλεσμα του ΜέΡΑ25 στον προοδευτικό κόσμο για προγραμματικό διάλογο πριν από τις εκλογές επί συγκεκριμένων πολιτικών σημείων ρήξης με την ολιγαρχία που καταδυναστεύει τις προοπτικές αυτού του τόπου και αυτού του λαού.

Η Εφημερίδα των Συντακτών θεώρησε προφανώς ανάξια λόγου και οποιασδήποτε αναφοράς τα όσα συνέβησαν στη Βουλή, με την ομιλία και την αντιπαράθεση που προέκυψε του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενός κόμματος από τον λεγόμενο «προοδευτικό χώρο».

Έτσι αντιλαμβάνεται η Εφημερίδα των Συντακτών τον πλουραλισμό των απόψεων και έτσι προωθεί τον διάλογο του προοδευτικού κόσμου, την ώρα που καταγγέλλει -και ορθά- τον κ. Μητσοτάκη για την κατάντια της ενημέρωσης στην χώρα και τον έλεγχο των ΜΜΕ;

Συνιστά αυτή η περίπτωση άλλη μία δημοσιογραφική αβλεψία ή μεροληπτική δημοσιογραφία από ένα μέσο που ισχυρίζεται ότι μόνοι εργοδότες του είναι οι αναγνώστες;

Ελπίζουμε πραγματικά να συμβαίνει το πρώτο, αν και πλέον έχουμε πολλά «δείγματα γραφής» για το δεύτερο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο