Ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για την πρωτοβουλία 1-1-4

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιούν, 2018

Ένα ελπιδοφόρο πολιτικό γεγονός συνέβει ακριβώς στη συγκυρία όπου η “πρώτη φορά αριστερή” κυβέρνηση ετοιμάζεται, με τη συνδρομή όλου του μνημονιακού τόξου, να μεταμφιέσει τη μονιμοποίηση της χρεοδουλοπαροικίας σε “καθαρή έξοδο”. Μιλάμε για την εντυπωσιακή συστράτευση αντιμνημονιακών σχηματισμών και προσωπικοτήτων που ονομάστηκε “πρωτοβουλία 1-1-4”.

Το ΜέΡΑ25 έχει προβάλει επανειλημμένα ως στρατηγική επιλογή την ανάγκη συστράτευσης και συμμαχίας όλων των δυνάμεων που θέλουν να συμβάλλουν στη μάχη κατα του στείρου και αδιέξοδου Μνημονιακού μονόδρομου, ο οποίος επεβλήθηκε ακριβώς επειδή οι δυνάμεις που τον στήριξαν, κατείχαν καλά την τέχνη του να παραμερίζουν τις μικροδιαφορές τους ενώπιον του κοινού σκοπού, τέχνη που ο αντιμνημονιακός χώρος επέλεγε να λησμονήσει εμμένοντας σε μια λογική ηττοπαθούς περιχαράκωσης.

Η πρωτοβουλία 1-1-4 είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο. Οι δυνάμεις που την απαρτίζουν καλούνται να αποδείξουν την ειλικρίνεια των προθέσεων τους, πλαταίνοντας και βαθαίνοντας ένα πραγματικά ευρύ μέτωπο αντίστασης στον ευρωμονόδρομο. Οποιοδήποτε δείγμα αποκλεισμών και μικροκομματικών ισορροπιών δεν θα δυσφημίσει απλώς την υπόθεση της Ανυπακοής και Αντίστασης που ο βαρύς τίτλος του εγχειρήματος υπόσχεται, αλλα θα στείλει για πάντα τους χειμαζόμενους πολίτες στον τόσο βολικό για τους κρατούντες καναπέ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο