Κβαντική Κυβερνητική

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιούν, 2018

Στην Καθημερινή Φυσική αναφέρεται η εξής παράγραφος:

«Αναλογίσου τη φαινομενικά αυτονόητη ιδέα πως το σύμπαν θα υπήρχε ακόμα και αν δεν βρισκόταν κανείς τριγύρω για να το βιώσει. Πως ακόμα και όταν κλείνουμε τα μάτια μας ο κόσμος γύρω μας δεν περνάει στην ανυπαρξία, μόνο και μόνο για να υλοποιηθεί όταν τα ξανανοίξουμε. Υποθέσεις σαν κι αυτές τις θεωρούμε κοινή λογική και είναι βαθιά ριζωμένες στο μυαλό μας. Η φυσική όμως πήρε διαζύγιο από την κοινή λογική όταν πρωτοέπεσαν στην αντίληψή μας τα φαινόμενα της κβαντομηχανικής.»

Κάπως έτσι, από το 2010 κι έπειτα, οι Ευρωπαίοι υπερασπιστές του γαλαξία μας και της λογικής των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και οι μνημονιακές ελληνικές κυβερνήσεις, έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινή λογική προτείνοντας  και εφαρμόζοντας μέτρα και απορρυθμιστικές μεταρρυθμίσεις προερχόμενες από κάποιο ίσως παράλληλο σύμπαν.

Δυστυχώς όλα αυτά τα μέτρα δεν βασίζονται στη “θεωρία της εξέλιξης” του Δαρβίνου αλλά στη θεωρία-λογική του “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μεταρρυθμιστικής απορρύθμισης είναι η 100% προπληρωμή φόρου για το επόμενο έτος μ.Χ (2019) ενώ ζούμε (;), αναπνέουμε, δουλεύουμε (;) και υπάρχουμε στο σήμερα (2018). Με άλλα λόγια, πληρώνω σήμερα για το επόμενο έτος και αν πεθάνω αύριο, τουλάχιστον θα έχω 1 χρόνο μετά θάνατον ασφάλιση στον πλανήτη γη.

Κάπου στο ενδιάμεσο κυμαίνεται και η αλησμόνητη άκρως επιστημονική θεωρία των τουλάχιστον 200 δις € χρέους Βαρουφάκη του Star Wars Τόμας Βίζερ. Αυτό είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα παράνοιας της μνημονιακής λογικής (και όχι προγράμματος διότι βγαίνουμε τον Αύγουστο!!!!!!!) που έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας και θα συνεχίσει να μας σιγοτρώει μέχρι να μας εξοντώσει τελείως. Η μνημονιακή αυτή έμπνευση αποτελεί ένα χειροπιαστό και τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα προς την αιώνια αναζήτηση του ατόμου για αθανασία.

Όλοι στον πάγο λοιπόν ή μήπως όχι?

του Δημήτρη Λιάπη, διεθνολόγου, μέλους του Συμβουλίου DiEM25 Ελλάδας

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο