46 χρόνια μετά: Ποιά είναι η εικόνα της Δημοκρατίας μας;

Αρθρογραφία
25 Ιούλ, 2020

Η παραδοσιακή Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας έχει πάνω απ’ όλα μια συμβολική διάσταση, η οποία χρωματίζεται έντονα από το κλίμα της εκάστοτε εποχής.

Η 46η επέτειος είχε μια μελαγχολική χροιά, που δεν οφείλεται αποκλειστικά στα μέτρα «κοινωνικής απόστασης» που επιβάλει η συνθήκη της πανδημίας. Δύο μέρες μετά το επεισοδιακό κλείσιμο της εξεταστικής για τον Παπαγγελόπουλο και εν μέσω μιας μηντιακής σιωπής για τις θηριώδεις πυρκαγιές της Κορινθίας αντιστρόφως ανάλογης της εκκωφαντικής κάλυψης της επετείου για το Μάτι, η Δημοκρατία μας βάδιζε αμήχανα στο Προεδρικό Μέγαρο έχοντας χάσει το στέρεο αποκούμπι της, τη διάκριση των Εξουσιών.

Ένα αποκούμπι αναγκαίο όσο ποτέ σε μια συγκυρία που οι Τουρκικές προκλήσεις θύμιζαν ανατριχιαστικά το τίμημα για την αποκατάστασή της μετά το γύψο της επταετίας: Την Κυπριακή Τραγωδία στην οποία οδήγησαν οι πράξεις ενός εθνικιστικού καθεστώτος και που ήταν ο καταλύτης για την πτώση του, όπως θύμησε την ίδια μέρα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στον Πρωθυπουργό. Διαλέγουμε δύο στιγμιότυπα από χθες αφήνοντας την εικόνα να μιλήσει:

Από τη μία το πηγαδάκι των Πρωτομνημονιακών Πρωθυπουργών, συνεπικουρούμενων από τον Κώστα Σημίτη, έτοιμη για καρφίτσωμα στον πίνακα «Υπάλληλοι του μήνα» της Goldman Sachs και της Τρόϊκας.

Από την άλλη η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25, με αριθμητική υπεροχή των γυναικών όπως ακριβώς και στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, να εισέρχονται στο Προεδρικό Μέγαρο μαζί με τον άνθρωπο που προτίμησε να παραιτηθεί παρά να υπογράψει Μνημόνιο.

Ένα μικρό αντίδοτο στη μελαγχολία της βραδιάς, αλλά όπως και όλη η παρουσία του ΜέΡΑ25 στα κοινοβουλευτικά πράγματα, είναι μονάχα η αρχή!

Σπύρος Δερβενιώτης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο