4 προτάσεις του ΜέΡΑ25 για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Σεπ, 2021

Ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, είναι πλέον εμφανές ότι το κυβερνητικό μοντέλο διαχείρισης της πανδημίας απέτυχε. Από την πρώτη στιγμή το ΜέΡΑ25 απαιτούσε δημιουργία δημόσιου δικτύου κέντρων μαζικών τεστ ως την απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή έξοδο από την καραντίνα. Η Κυβέρνηση δεν μας άκουσε, δέσμια των ιδιωτών που δεν θέλουν κανένα δημόσιο δίκτυο για οτιδήποτε. Έτσι την περασμένη εβδομάδα να ανοίγουν τα σχολεία χωρίς το κράτος να μπορεί να κάνει τεστ σε κάθε μαθητή, σε κάθε δάσκαλο.

Τον Ιούνιο του 2020 ο κ. Μητσοτάκης στοιχημάτισε ότι η πανδημία θα έφευγε από μόνη της, ανοίγοντας μάλιστα τον τουρισμό χωρίς υποχρεωτικά τεστ. Το αποτέλεσμα ήταν το 2ο κύμα που θέρισε τόσους συνανθρώπους μας. Ευτυχώς που το 2021, παρά την απαράδεκτη καθυστέρηση λόγω του εμβολιαστικού φιάσκου της ΕΕ, ήρθαν τα – πράγματι – αποτελεσματικά εμβόλια. Όμως, ο αυταρχισμός της «Μητσοτάκης Α.Ε.», μαζί με την απέχθεια για δημόσιες δομές υγείας, κινδυνεύει να στρέψει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού εναντίον των, πραγματικά, σωτήριων εμβολίων.

Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια να εμβολιαστεί η κάθε Ελληνίδα, ο κάθε Έλληνας, ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, αλλά όχι τον διχασμό που φέρνουν τα «πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων» και η δαιμονοποίηση των φοβισμένων συνανθρώπων μας. Αντί, η Κυβέρνηση να πείθει τον λαό να εμβολιαστεί με επιχειρήματα, στατιστικά στοιχεία και σεβασμό, εξαπολύει ένα μείγμα απειλών και ύβρεων προς τους ανεμβολίαστους. Έτσι, τους κάνει ακόμα πιο διστακτικούς και, λόγω της έλλειψης του δημόσιου δικτύου κέντρων μαζικών τεστ, σπέρνει τη διχόνοια αντί να διευκολύνει τον ψύχραιμο διάλογο.

Αυτή την ύστατη στιγμή, με το φθινόπωρο να τρέφει κινδύνους εξάπλωσης του στελέχους Δέλτα και Μι, το ΜέΡΑ25 καλεί την Κυβέρνηση:

  • Να προβεί έστω και τώρα στην δημιουργία δημόσιου δικτύου κέντρων μαζικών δωρεάν τεστ και, παράλληλα, να πάψει να λέει έμμεσα στους εμβολιασμένους ότι δεν έχουν λόγο να κάνουν τεστ.
  • Να προσφέρει στους διστακτικούς ανεμβολίαστους την δυνατότητα για προεμβολιαστικό έλεγχο σε δημόσιο φορέα και να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης υπέρ του εμβολιασμού σε επιστημονική κι όχι προπαγανδιστική βάση.
  • Να προβεί άμεσα στην ενίσχυση του ΕΣΥ με 8000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να υπερβεί τον αυταρχισμό της καταβάλλοντας το 50% του μισθού τους στο υπό αναστολή ανεμβολίαστο υγειονομικό προσωπικό.

Γιάνης Βαρουφάκης στην 85η ΔΕΘ: Η ρήξη είναι η αποτελεσματικότερη επένδυση για το μέλλον της πατρίδας μας

4 πρότασεις του ΜέΡΑ25 για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη ΔΕΘ

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο