Το ΜέΡΑ25 συμμετέχει στις πορείες μνήμης για τον Παύλο Φύσσα σε όλη τη χώρα – Επιμένουμε αντιφασιστικά!

Δραστηριότητα
18 Σεπ, 2021

Φέτος συμπληρώνονται 8 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Χρειάστηκε να περάσουν 7 χρόνια για να καταφέρουμε να κλείσουμε στη φυλακή, τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής που υποκίνησαν τα τάγματα εφόδου και προκάλεσαν δεκάδες, εκατοντάδες επιθέσεις σε συνδικαλιστές, μετανάστες, φοιτητές και οργανώσεις. Ήμασταν εκεί όλες και όλοι, πέρσι τον Οκτώβριο, έξω από το Εφετείο Αθηνών, όταν όλες και όλοι μαζί πανηγυρίσαμε την καταδίκη της συμμορίας της Χρυσής Αυγής και πετύχαμε την πρώτη μας μεγάλη νίκη κόντρα στο φίδι του φασισμού. Τίποτα όμως ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη, του Λαγού και των υπολοίπων στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης προσπαθούν να ξανά βγουν στην επιφάνεια, είτε μέσω των ακροδεξιών συγκεντρώσεων ενάντια στην προσφυγιά και τους μετανάστες, είτε μέσω των αντιεμβολιαστικών συλλαλητηρίων. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα αφήσουμε ξανά να τραφεί το αυγό του φιδιού.

Θα είμαστε πάντα μπροστά στην πάλη σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, απέναντι στον φυλετικό και κοινωνικό ρατσισμό και το σεξισμό αλλά και σε όποιες άλλες ιδέες και αντιλήψεις είναι ικανές να θρέψουν το φασισμό.

Καλούμε όλες/όλους, σήμερα Σάββατο 18/9 στις πορείες μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα:

  •  στην οδό Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, μπροστά στο μνημείο, στις 5:30μμ,
  • στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη στις 6:00μμ

Συμμετέχουμε όλες/όλοι στις Αντιφασιστικές Συγκεντρώσεις που οργανώνει η Οικογένεια του Παύλου Φύσσα και ο Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης σε όλη τη χώρα.

Για μια άλλη κοινωνία, χωρίς μισαλλοδοξία, αυταρχισμό, ρατσισμό και κοινωνικές διακρίσεις.

Για μια άλλη κοινωνία, με αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, αυτοοργάνωση και δημοκρατία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο