4 πρότασεις του ΜέΡΑ25 για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ανακοίνωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Σεπ, 2021

4 πρότασεις του ΜέΡΑ25 για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ανακοίνωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ:

  1. Ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 15%.
  2. Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή σε κατώτατο μισθό και επιδόματα, χρησιμοποιώντας όχι τον επίσημο πληθωρισμό αλλά δείκτη τιμών των μικρομεσαίων νοικοκυριών (εξαιρούμενου του εισοδηματικά ανώτατου 30% το πληθυσμού).
  3. Ακύρωση όλων των αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος με κατάργηση του Χρηματιστήριου Ενέργειας, κοινωνικοποίηση της τέως ΔΕΗ (ακύρωση της πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ και σταδιακή επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ).
  4. Επιβολή προστίμων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα σουπερμάρκετ για το διαχρονικό άνοιγμα της ψαλίδας των τιμών σουπερμάρκετ και των τιμών των προμηθευτών τους.

«Μιλούν όλοι για την ακρίβεια. Το ΜέΡΑ25, ακόμα κι όταν ο επίσημος πληθωρισμός ήταν αρνητικός, εξηγούσε ότι ο πληθωρισμός των πολλών ήταν όχι μόνο θετικός αλλά και μεγάλος. Τώρα που ο πληθωρισμός είναι και επίσημα θετικός, το ΜέΡΑ25 κάνει στην άκρη τις ανούσιες κοκορομαχίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και προτείνει τις μόνες πραγματικές πολιτικές αντιμετώπισης της ακρίβειας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

4 προτάσεις του ΜέΡΑ25 για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στη ΔΕΘ

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο