Υπόλογος ο αμοραλιστής κ. Μητσοτάκης για την Κρίση των Ελλήνων ομήρων στο Ιράν

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Μάι, 2022

Η εν εξελίξει ομηρία των έντεκα Ελλήνων ναυτικών στις ιρανικές ακτές του Περσικού Κόλπου είναι συνέπεια της μονομερούς και δουλικής εξωτερικής πολιτικής του ασφαλούς και προβλέψιμου συμμάχου των ΗΠΑ κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αν. Ευρώπη, την Αν. Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνεργασία με τον Υπουργό του των Εξωτερικών, κύριο Νικόλαο Δένδια, συνεχίζουν να ενδίδουν σε όλες τις πιέσεις της Ουάσινγκτον χωρίς να είναι σε θέση να προβλέψουν τις συνέπειες των ενεργειών τους, όταν δεν λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των πολιτών τη χώρας μας εμπρός στα συμφέροντα της Ουάσινγκτον.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος κι υπόλογος για την Κρίση των ομήρων Ελλήνων ναυτικών στο Ιράν. Προβαίνοντας στην μια γκάφα μετά την άλλη ο κατ’ όνομα πρωθυπουργός έφερε την Ελλάδα στην επικίνδυνη θέση να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο διαπράττοντας πειρατεία στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, να μην είναι σε θέση να διαπραγματευθεί επαρκώς επί εβδομάδες την ενσκήψασα ελληνο-ιρανική κρίση κι αντί να την εκτονώσει να την οξύνει αποφασίζοντας να κλέψει το ιρανικό πετρέλαιο και να το παραδώσει στις ΗΠΑ την στιγμή που η Ελλάδα χρωστάει ακόμη μερικές εκατοντάδες εκατομμυρίων δολαρίων στην Τεχεράνη για αγορά ιρανικού πετρελαίου την περασμένη δεκαετία. Τι αμοραλισμός!

Κλείνοντας την στρόφιγγα της ενημέρωσης για το θέμα της Κρίσης των Ελλήνων ομήρων στο Ιράν ο κ. Μητσοτάκης θα πληρώσει, ως άλλος Κάρτερ, το δυσανάλογο των ώμων του πολιτικό κόστος που συνεπάγεται το βάρος των ευθυνών του.

Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τον αμοραλισμό του κ. Μητσοτάκη που θέτει σε κίνδυνο την ζωή Ελλήνων πολιτών και τα συμφέροντα της χώρας στον βωμό μικροπρεπών ιδιοτελών φιλοδοξιών του.

Καλούμε τον λαό της χώρας σε εγρήγορση κι ανυπακοή προς τον εκπρόσωπο της Ολιγαρχίας με άμεση προτεραιότητα την απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών στο Ιράν.

Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο