Χιλιάδες ΑμεΑ δεν θα λάβουν φέτος Κοινωνικό Μέρισμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Δεκ, 2019

Η κυβέρνηση επιμένει να περνάει εσκεμμένα διπλά μηνύματα στους πολίτες: από τη μία δηλώνει ότι νοιάζεται για τους πολλούς και από την άλλη δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο μοιράζοντας ισχνά κοινωνικά μερίσματα σε ελάχιστους δικαιούχους και αφήνοντας χιλιάδες ΑμΕΑ χωρίς κοινωνικό μέρισμα.

Παραθέτουμε την ερώτηση που έθεσε ο κος Ανδρέας Μπαρδάκης, ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και ΑΜΕΑ ο ίδιος, στους κους Μητσοτάκη και Σταϊκούρα μέσω του Vouliwatch:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
χιλιάδες ΑμεΑ που ζουν μόνα τους, λαμβάνουν συντάξεις μεταξύ 200-400 ευρώ (άρα δεν δικαιούνται ΚΕΑ), δηλαδή το εισόδημά τους είναι μεταξύ 2.400-4.800 ευρώ ετησίως, ΔΕΝ θα λάβουν το Κοινωνικό Μέρισμα επειδή είναι έρημα στον κόσμο και χωρίς παιδιά!

Το ίδιο ισχύει και για τα ανασφάλιστα άτομα με αναπηρία που δεν δικαιούνται προνοιακό επίδομα επειδή είναι άνεργα, έχουν μερική αναπηρία (ποσοστό αναπηρίας 50%-66%), ζουν τελείως ολομόναχα και ζουν μόνο από το ΚΕΑ, δηλαδή με 2.400 ευρώ ετησίως!

Επειδή ο κ. Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή για το Κοινωνικό Μέρισμα, είπε συγκεκριμένα: «Η Νέα Δημοκρατία νοιάζεται για τους πολλούς και εργάζεται με τους πολλούς και για τους πολλούς»φράση για την οποία, πολλοί από εμάς που έχουμε αναπηρία, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε το νόημά της, παρακαλείστε να μας απαντήσετε στο εξής ερώτημα:

Για τους πολλούς που ζουν ολομόναχοι στον κόσμο ενώ έχουν και το βάρος της αναπηρίας τους θα θέλατε να μας πείτε με ποιους ακριβώς τρόπους θα τους νοιαστείτε και θα εργαστείτε γι’ αυτούς;

Με τιμή,
Ανδρέας Μπαρδάκης

Ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ,
δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο