Ερντογάν και Μητσοτάκης: οι μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας ασχολούνται με την αξιωματική αντιπολίτευση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Δεκ, 2019

Στο περιθώριο της… ιστορικά επιτυχημένης συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν (που είχε ως αποτέλεσμα να κατατεθεί το αμέσως επόμενο πρωί το Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης στο τουρκικό κοινοβούλιο) έλαβε χώρα και το εξής περιστατικό, το οποίο αν και έχει εμφανιστεί ως είδηση, δεν έχει επ’ ουδενί αναδειχθεί όσο του πρέπει.

Όπως είπε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος σε ομοεθνείς του δημοσιογράφους, «Χθες το βράδυ κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη του είπαμε, κοιτάξτε, αυτά τα μέλη του DHKP-C, PKK/YPG, FETÖ έρχονται σε εσάς και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιό τους. Επομένως, περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, περιμένουμε τη στήριξή σας σε αυτό το θέμα. Η στήριξή σας θα ενισχύσει και τη δική μας στήριξη προς εσάς». Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τις πληροφορίες επιβεβαιώνουν ελληνικές κυβερνητικές πηγές, με την απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού να είναι «οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας λειτουργούν σοβαρά και αποφασιστικά».

Δηλαδή, ένας ξένος ηγέτης —και συγκεκριμένα της Τουρκίας, με την οποία λαμβάνει χώρα αυτήν την εποχή κλιμακούμενη ένταση— ζητεί από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος της Ελλάδας να αξιοποιηθούν οι κρατικές υπηρεσίες ώστε να κατασκοπευθεί η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας! Αντί για την πρέπουσα απάντηση σε αυτήν την πρωτοφανή και κατάφωρη προσβολή της χώρας μας, ο πρωθυπουργός μας διαβεβαιώνει τον Τούρκο πρόεδρο ότι  «οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας λειτουργούν σοβαρά και αποφασιστικά»  — δηλαδή, ότι σαφώς και η ΕΥΠ φροντίζει για τις έγνοιες του Τούρκου προέδρου όσον αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας.

Με τέτοια ηγεσία και τη νοοτροπία της, ένα απευκταίο θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας καθίσταται απολύτως περιττό προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τουρκικές αξιώσεις. Αρκεί να το ζητήσουν ευγενικά…

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο