Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος σωματείου ρηνιτοκαλλιεργητών Εύβοιας: Μόνο αόριστες υποσχέσεις έχουμε λάβει, σε 10 μέρες μένουμε ανασφάλιστοι

Ράδιο ΜέΡΑ
22 Φεβ, 2022

Για μεγάλες καθυστερήσεις και αόριστες υποσχέσεις σχετικά με την κρατική υποστήριξη των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας κάνει λόγο στο Στίγμα της ΜέΡΑς ο πρόεδρος του σωματείου ρηνιτοκαλλιεργητών Εύβοιας, Βαγγέλης Γεωργαντζής, οι οποίοι πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 21/2 παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ιστιαίας:

Από τις 3 Αυγούστου που έγινε η μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια και κάηκε το μισό νησί παλεύουμε να διεκδικήσουμε το μέλλον και τη ζωή μας. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για ό,τι έγινε. Ευθύνονται καθαρά οι ελλείψεις και η αμέλεια, αφού μόνοι μας σώσαμε ό,τι μπορέσαμε να σώσουμε από τα σπίτια μας. Από την πλευρά της πολιτείας είδαμε μόνο αδράνεια, το είπε εξάλλου και ο πρωθυπουργός, να κοιτάξουν να σώσουν την Αθήνα και άφησαν τη Βόρεια Εύβοια σε δεύτερη μοίρα. Όμως στην Εύβοια δεν είμαστε πολίτες β΄ διαλογής, είμαστε εξίσου Έλληνες πολίτες και έχουμε τα ίδια δικαιώματα.

Αμέσως μετά την καταστροφή ζητήσαμε να υπάρξουν προγράμματα ώστε να μπορέσουμε ναι δουλέψουμε και πάλι στα δάση και να τα κάνουμε όπως ήταν. Όμως ο καιρός περνά με αόριστες υποσχέσεις και αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι αβεβαιότητα και κοροϊδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε λίγες μέρες τελειώνει η ασφάλειά μας και δεν θα μπορούμε να πάμε ούτε στους γιατρούς. Παρότι μας είχαν διαβεβαιώσει ότι η ασφάλεια μας θα καλυφθεί και θα συνεχιστεί κανονικά, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα με κίνδυνο να μείνουμε άμεσα ανασφάλιστοι.

Μας έχουν υποσχεθεί διάφορα προγράμματα και κονδύλια, αλλά για όσο δεν βλέπουμε την επίσημη εγκύκλιο και το αντίστοιχο ΦΕΚ δεν δίνουμε καμία βάση γιατί όλοι έχουμε δει τι έχει συμβεί με όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτά τα πολιτικά συστήματα που κυβερνούν τη χώρα μας. Πρέπει να υπογραφούν άμεσα οι συμβάσεις για 7ετή προγράμματα, όπως τα έχουμε διεκδικήσει από την αρχή και όπως έχουμε πάρει υποσχέσεις και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που βρέθηκε στη Β. Εύβοια, παρόλο που δεν μας δέχτηκε να συζητήσουμε μαζί του.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο