Τροπολογία του ΜέΡΑ25 για την αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές αγρότες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Σεπ, 2021

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους οδήγησαν στην καταστροφή του συντριπτικού μέρους του πρωτογενούς τομέα στις πληγείσες περιοχές, είτε πρόκειται για δασικές εκτάσεις, βλ. ρητινοπαραγωγούς και μελισσοκόμους, είτε καλλιέργειες. Ειδικά στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, η καταστροφή του πρωτογενούς τομέα είναι σχεδόν ολοκληρωτική.

Η καταστροφή αυτή εκτιμάται ότι πρόκειται να αποκατασταθεί – μερικώς – το λιγότερο μετά από επτά χρόνια. Ο χρόνος αποκατάστασης που χρειάζεται, αφήνει ακάλυπτους τους εργαζόμενους που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέσα σε αυτό το διάστημα της επταετίας που απαιτεί η – μερική αυτή – αποκατάσταση. Είναι προφανές πως οι εν λόγω εργαζόμενοι, απέχοντας μόλις λίγα χρόνια από τη συνταξιοδότηση και μην έχοντας πλέον αντικείμενο εργασίας στην περιοχή τους λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, περιέρχονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ως προς τον βιοπορισμό των ιδίων και των οικογενειών τους.

Η παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία στοχεύει στην προστασία αυτών των ανθρώπων αλλά και της συνοχής των τοπικών κοινωνιών. Δείτε την τροπολογία που κατέθεσε η Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο