Αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 στη Βόρεια Εύβοια: Να παλέψουμε μαζί με τους κατοίκους για να μείνουν στον τόπο τους

Δραστηριότητα
14 Σεπ, 2021

Τη Βόρεια Εύβοια επισκέφτηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, συνομίλησε με παραγωγικούς φορείς καθώς και μέλη συλλόγων και επιτροπών των κατοίκων.

Αρχικά πραγματοποίηθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και οι κάτοικοι με τον αγώνα που δίνουν για να μείνουν στον τόπο τους.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 συνάντησε τον πρόεδρο των ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας κ. Βαγγέλη Γεωργαντζή για τον κλάδο τους που υπέστη συντριπτική καταστροφή από τις πυρκαγιές και τον αγώνα επιβίωσης των ρετσινάδων απέναντι στην αδιαφορία της κυβεενητικής εξουσίας και τα διάφορα ιδιωτικά συμφέροντα που καραδοκούν.

Η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος βρέθηκε στη συνέχεια στο Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων στη Στροφυλια όπου ενημερώθηκε από τις Επιτροπές Πυροπλήκτων Κηρίνθου και Κεχριών και τον Αγροτικό Σύλλογο Μαντουδίου για τις ανάγκες και τα αιτήματα των πυρόπληκτων.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και το κλιμάκιο του κόμματος συνάντησαν ακόμα τον Πρόεδρο της πυρόπληκτης κοινότητας Αγίας Άννας, κ. Σταμάτη Ηλιοδρομίτη και πολίτες της περιοχής και συνομίλησαν μαζί τους. Καθώς και τον Σύλλογο Υλοτόμων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο πυρόπληκτο Αχλάδι.

Τέλος πραγματοποίηθηκε συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βασιλικών και κατοίκους της περιοχής, όπου πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και την άμεση ανάγκη να υπάρξουν αντιπλημμυρικά έργα, αλλά 100% αποζημιώσεις.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης με το πέρας της επίσκεψης δήλωσε:

«Σήμερα περπατήσαμε στην ολόμαυρη μάχη της Βόρειας Εύβοιας, μιλήσαμε με τους ηρωικούς κατοίκους, ιδίως τους νέους που μας γέμισαν με ελπίδα γιατί είναι αποφασισμένοι να μείνουν σε αυτόν τον τόπο και να παλέψουν κόντρα στα σχέδια της Μητσοτάκης Α.Ε. να ιδιωτικοποιήσει με έξυπνο τρόπο, με πονηρό τρόπο τα δάση τους. Μιλήσαμε με τους κατοίκους ακόμη για την ανάγκη ενός τοπικού αναπτυξιακού μοντέλου το οποίο να πηγάζει μέσα από τις κοινωνίες και να μην τους έρχεται πακέτο από ολιγαρχικά συμφέροντα. Στόχος του ΜέΡΑ25 με αυτή την περιοδεία και γενικά με ό, τι κάνουμε είναι να ενισχύουμε τα κινήματα, τις κοινότητες, τις ομάδες πρωτοβουλίας αγώνα γιατί μέσα σε όλη τη μαυρίλα είτε είναι μνημόνια είτε είναι πανδημία είτε είναι ολοκαύτωμα των δασών ξεπηδάει ένα νέο κίνημα που θέλει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του κι εμείς είμαστε εδώ να του δώσουμε φωνή και να το βοηθήσουμε».

Τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 συνόδευαν οι βουλευτές του κόμματος Μαρία Απατζίδη, Κρίτων Αρσένης, Κλέων Γρηγοριάδης, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, τα μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Γεράσιμος Λυμπεράτος και Κώστας Ντάσκας, καθώς και στελέχη του κόμματος.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο