Τρεις φορές ρωτηθήκατε κ. Τσίπρα: Θα δεσμευτείτε να περάσει η Αττική Οδός σε δημόσιο έλεγχο; Δεν απαντήσατε

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Ιαν, 2022

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε σήμερα στην ομιλία του στη Βουλή, ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κ. Τσίπρα για την ανάκτηση του δημοσίου ελέγχου της Αττικής Οδού σε περίπτωση που αυτός αναλάβει την διακυβέρνηση του τόπου.

Συγκεκριμένα ο Γιάνης Βαρουφάκης απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα το ερώτημα: «Αν πέσει η κυβέρνηση, υποθετικά, και ξαναβρεθείτε στο Μαξίμου, Πρωθυπουργός τώρα που λήγει η σύμβαση της Αττικής Οδού, θα την πάρετε πίσω στο Δημόσιο; Ή θα την παραχωρήσετε σε κάποιον άλλον της γνωστής παλιοπαρέας των ολιγαρχών; Ναι ή Όχι; Ρωτώ απολύτως καλοπροαίρετα. Γιατί εδώ δεν απαιτείται καν ρήξη. Λήγει μια σύμβαση. Δεν την ανανεώνουμε. Και δείχνουμε στους πολίτες πως μπορεί ένας νέου τύπου δημόσιος οργανισμός κοινής ωφέλειας να διαχειριστεί έναν εμβληματικό δρόμο. Λοιπόν κ. Τσίπρα; Πολύ φοβάμαι ότι στην ομιλία σας δεν θα απαντήσετε. Κύριε Τσίπρα μακριά από εμάς οι ίσες αποστάσεις. Όμως, όπως είπε κάποτε ο Martin Luther King: «Στο τέλος, δεν θα θυμόμαστε τα λόγια του εχθρού αλλά την σιωπή των φίλων».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. δεν απάντησε, επιβεβαιώνοντας πως είτε δεν τον αφήνει η τρόικα, οπότε παραδέχεται ότι δεν την έδιωξε ποτέ, είτε πιστεύει κι αυτός ότι οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες τα κάνουν όλα καλύτερα, είτε δεν πιστεύει μεν ότι οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες τα κάνουν καλύτερα, αλλά έχει μπει κι αυτός την μοιρασιά. Όποιο από τα τρία και να ισχύει, ακυρώνει στην οποιαδήποτε συζήτηση περί δήθεν «Προοδευτικής Διακυβέρνησης».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο