Νεολαία ΜέΡΑ25: Η κ. Κεραμέως και οι αναχρονιστικές, σκοταδιστικές αντιλήψεις της είναι επικίνδυνες.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Ιαν, 2022

Η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως μας αποδεικνύει κάθε μέρα πόσο αναχρονιστικές, σκοταδιστικές και μεσαιωνικές απόψεις και ιδέες έχει.

Η υπόθεση του video γονιμότητας που βγήκε στη δημοσιότητα, εξαιτίας της κατακραυγής στα social media και ανάγκασε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής να προβεί σε ανάκληση της έγκρισης του προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής, είναι το κορυφαίο παράδειγμα και άλλο ένα, που προστίθεται στις ακραίες μισογυνικές αντιλήψεις του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης.

Δεν αρκεί όμως η ανάκληση του Προγράμματος, για ένα θέμα που κινδυνεύαμε να φτάσει σε μικρά νεαρά παιδιά στα σχολεία. Τώρα κατάφερε το φεμινιστικό, γυναικείο κίνημα και τα γρήγορα αντανακλαστικά του κόσμου και απέτρεψαν το Video που μιλούσε για τη μητρότητα, τη γονιμότητα και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών με αρχαίους όρους να μπει στα σχολεία. Τι θα συμβεί την επόμενη φορά όμως, αν δεν γίνει εγκαίρως γνωστό ένα άλλο αντίστοιχο περιστατικό;

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 πιστεύουμε πως ο διορισμένος Πρόεδρος κ. Αντωνίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και όλο το ΔΣ του ΙΕΠ είναι επικίνδυνοι και ακατάλληλοι για τις θέσεις τους. Μας σοκάρει η σκοταδιστική αντίληψη της κ. Κεραμέως για βασικά και ουσιαστικά ζητήματα και δικαιώματα των γυναικών στην μητρότητα και τη ζωή. Η επιλογή στην μητρότητα για μια γυναίκα είναι προσωπική της υπόθεση, και έχει κατακτηθεί μέσα από αγώνες που δόθηκαν και δεν είναι υποχρέωση της.

Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά την ανικανότητα της κ. Κεραμέως και τους κινδύνους που εγκυμονούν όσο διατηρείται στη θέση της.

Η κοινωνία ζητά μια δημοκρατική, σύγχρονη, σφαιρική και πολύπλευρη παιδεία και εκπαίδευση για τους νέους και τις νέες στα σχολεία της χώρας. Ζητάμε την ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, με σοβαρούς όρους που θα περιλαμβάνει ενημέρωση στα θέματα της αντισύλληψης, της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού, και όχι μόνο το κομμάτι της αναπαραγωγής

Οι μεσαιωνικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις των Υπουργών της Κυβέρνησης πρέπει να απομονωθούν. H επιχείρηση συντηρητικοποίησης της κοινωνίας πρέπει να ανατραπεί.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο