Τομείς Τουρισμού & Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Κατάσχεση των Ιαματικών Πηγών για ιδιωτικά συμφέροντα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Φεβ, 2021

Ένα ακόμη μοντέλο στα πρότυπα του ΤΑΙΠΕΔ προωθεί η κυβέρνηση που αυτή την φορά έχει να κάνει με την ιδιοκτησία και την διαχείριση των δημοσίων ιαματικών πηγών.

Το υπουργείο Τουρισμού προχωρά στη δημιουργία της Α.Ε. «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας – ΙΠΕ Α.Ε.», η οποία θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο τη διοίκηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση των φυσικών ιαματικών πόρων, μαζί με τις εγκαταστάσεις τους και του περιβάλλοντος των ιαματικών πόρων χώρου σε ακτίνα χιλίων μέτρων που σήμερα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο όχι μόνο του δημοσίου αλλά και οικείων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους δήμους που λειτουργούν στα όρια τους Ιαματικές Πηγές με σχετικές υποδομές, το υπουργείο Τουρισμού στην ουσία προτίθεται να υφαρπάξει καταχρηστικά και να κατασχέσει περιουσιακά στοιχεία που σήμερα ανήκουν σε δεκάδες Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας.

Το ΜΕΡΑ25 αντιτίθεται ακόμη μια φορά στην αυθαιρεσία της κυβέρνησης που αποφασίζει μονομερώς την εκποίηση της περιουσίας των οικείων κοινωνιών, χωρίς να ακούσουν τις προτάσεις τους, μην έχοντας γνώμονα το κοινό συμφέρον, παρά μόνο το όφελος του καρπωτή ιδιώτη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο