Τομέας Τουρισμού: Καταστροφική η κυβερνητική πολιτική τόσο στην τουριστική εκπαίδευση όσο και στον τουριστικό τομέα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Απρ, 2021

Με αφορμή το πρόβλημα που προέκυψε με το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Υπουργείου Τουρισμού της Κέρκυρας, αναδεικνύεται με τον πιο δραματικό τρόπο η καταστροφική κυβερνητική πολιτική τόσο στην τουριστική εκπαίδευση όσο και στον τουριστικό τομέα.

Το ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας απειλείται με αναστολή λειτουργίας λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού!!Ένα Ίδρυμα που για πάνω από 45 χρόνια έχει στηρίξει  την τουριστική εκπαίδευση και κατ’ επέκταση τον τουρισμό της Κέρκυρας και της Ελλάδας, παρέχοντας στελέχη με υψηλή εξειδίκευση και επαγγελματισμό.

Η τουριστική εκπαίδευση, που θύμα της σήμερα είναι και το Δημόσιο ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας, μέσα από μία ασύλληπτης έκτασης κατακερματισμό, σύγχυσης, και υποχρηματοδότησης, συνεχίζει να αρμενίζει με μοναδικό σχέδιο, το σχέδιο της άλωσης της από τους ολιγάρχες της εκπαίδευσης.Συνεχίζει να ακολουθεί τον δρόμο που έχει χαραχτεί εδώ και χρόνια από τις συντηρητικές κυβερνήσεις Σημίτη-Σαμαρά και συνεχίστηκεαπό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Το ΜέΡΑ25 ζητά

• την άμεση πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού στο Δημόσιο ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας, ταυτόχρονα με τη γενναία χρηματοδότηση του συνόλου της τουριστικής εκπαίδευσης. Τέρμα πια με τις προσλήψεις αστυνομικών. Το μέλλον είναι η παιδεία, όχι η αστυνομοκρατία.
• την οργάνωση της Τουριστικής Εκπαίδευσης μέσω Ειδικού Οργανισμού ο οποίος θα ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά στη διοίκηση του θα συμμετέχει το Υπουργείο Τουρισμού, που θα έχει την ευθύνη της χάραξης της πολιτικής της εκπαίδευσης, μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με πρώτους από όλους τους διδάσκοντες και τους διδασκόμενους.
• Κατάλληλο πρόγραμμα και ειδικότητες στα ΕΠΑΣ Τουρισμού, με σκοπό την στελέχωση όλων των τουριστικών επαγγελμάτων με κατάλληλο κατώτερο προσωπικό παρέχοντας στον κλάδο τις θέσεις που του λείπουν και που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του.
• Μετατροπή των  ΙΕΚ σε Πειραματικές (πρότυπες) Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων προσφέροντας κατώτερο και μεσαίο προσωπικό.
• Πανεπιστημιακή μόρφωση  για ανώτερο τουριστικό προσωπικό.
• Επαγγελματική εξέλιξη μαθητών, εργαζομένων μέσω της δια βίου εκπαίδευσης και συνεργασία όλων των φορέων κατά Περιφέρεια για την οργάνωση τους.
• Μόνιμο προσωπικό σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, μέσω ΑΣΕΠ
• Σύνδεση των σχολών με την αγορά και την κοινωνία.

• Θεσμοθέτηση κινήτρων  ώστε να επιβραβεύεται η εξωστρέφεια και η κοινωνική προσφορά.

Τομέας Τουρισμού ΜεΡΑ25

ΟΒ Κέρκυρας

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο