Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Όχι στις διώξεις αιρετών στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Μαρ, 2023

Ακόμα ένα πλήγμα για τη δημοκρατία από τη «Μητσοτάκης Α.Ε.» και τον Μάκη Βορίδη.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει πως δεν σέβεται την Αυτοδιοίκηση, δεν σέβεται τους εργαζόμενους, δεν σέβεται τη δικαιοσύνη. Οι πολιτικές της εντείνουν την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και στοχεύουν μόνο στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, δομών και υποδομών χωρίς να την ενδιαφέρει ο καταστροφικός αντίκτυπος των ιδιωτικοποίησεων στην κοινωνία μας.

Σε αυτό το πλαίσιο είχε ψηφίσει και το άρθρο 37 του ν.4915/2022 με το οποίο καθιστά υποχρεωτική την έφεση εκ μέρους των δήμων στις περιπτώσεις δικών που αφορούν τον προσδιορισμό ή την μετατροπή της εργασιακής σχέσης μεταξύ εργαζομένων και δήμων.

Δηλαδή όταν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που δήθεν προσλήφθηκαν για έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες δικαιώνονται, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «υποχρεώνει» την τοπική αυτοδιοίκηση να εξαντλεί κάθε ένδικο μέσο ενάντιά τους. Κάτι που φυσικά δεν το κάνει όταν υπάρχουν δικαστικές διαφορές με εργολάβους και ιδιώτες, αλλά σπεύδει να το κάνει όταν αφορά συμβασιούχους εργαζόμενους που στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σε αυτή τη συνθήκη έρχεται να προστεθεί και η εντεταλμένη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής να καλέσει σε απολογία σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου με την κατηγορία παράβασης καθήκοντος με δόλο, επειδή εκείνο υλοποίησε την απόλυτα ορθή απόφαση να μην ασκήσει έφεση επί δύο πρωτόδικων αποφάσεων και να αποδεχτεί τη μετατροπή της σύμβασης τριάντα τεσσάρων (34) εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Η κίνηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Κυβέρνησης είναι προκλητική, αυταρχική και εκφοβιστική και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Ως Τομέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΜέΡΑ25

  • στηρίζουμε τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των σωματείων και των εργαζομένων.
  • διεκδικούμε την κατάργηση της υποχρέωσης εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά μόνο σε διεκδικήσεις εργαζομένων – υποχρέωσης που θίγει και το αυτοδιοίκητο των δήμων.
  • καλούμε την κυβέρνηση και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις να ανακαλέσουν άμεσα κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και δίωξης Αιρετών που στέκονται στο πλευρό των εργαζομένων.
  • παλεύουμε για να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α..

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο