Τομέας Περιβάλλοντος: Παρασκευή, 19 Μάρτη 2021 – Παγκόσμια Απεργία/Διαμαρτυρία για το Κλίμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Μαρ, 2021

Από τον Αύγουστο του 2018 οπότε δημιουργήθηκε το κίνημα της νεολαίας ενάντια στην κλιματική αλλαγή (Fridays For Future) μέχρι σήμερα, βλέπουμε πληθώρα αντιδράσεων για τo κλίμα. Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες σε όλον τον πλανήτη πιέζουν για πολιτικές που θα μας απαγκιστρώσουν από την Κλιματική Κρίση.

Το μοντέλο ανάπτυξης που κυριάρχησε μεταπολεμικά βασίστηκε στην λεηλασία από τους ολιγάρχες των φυσικών πόρων, καταστρέφοντας τους χωρίς δυνατότητα επαναδημιουργίας τους. Η χρεοδουλοπαροικία στην Ελλάδα δυστυχώς επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το περιβάλλον: τελευταίο φρικτό παράδειγμα του ξεπουλήματος από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η αποικιοκρατική σύμβαση της «Ελληνικός Χρυσός» που θα δηλητηριάσει με αρσενικό και κυάνιο την περιοχή για δεκαετίες, όπως ανέφερε στην Βουλή ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Η Κλιματική Κρίση αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή επιβίωσης όχι μόνο για την ανθρωπότητα αλλά και για ολόκληρη τη ζωή στον πλανήτη. Τα αίτια της είναι αποδεκτό πλέον ότι ανήκουν κύρια σε ένα ευρύ φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας (ορυκτά καύσιμα, αποψίλωση δασών, εντατική κτηνοτροφία, αζωτούχα λιπάσματα, φθοριούχα αέρια), ενώ παράλληλα οι επιπτώσεις της Κλιματικής Κρίσης είναι και αυτές ευρέος φάσματος (από την υγεία έως την γεωργία).

Είναι σαφές ότι οι αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν είναι πολλές και δημιουργούν μιαν άλλη κοινωνία. Για αυτές τις αλλαγές θα παλέψουμε.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις στις 19 Μάρτη .

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο