Τομέας Περιβάλλοντος: Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες στο μεγάλο ρέμα Ραφήνας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Απρ, 2023

Όταν σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο- προφυλάσσουν την φυσική διαμόρφωση των ποταμών και των ρεμάτων, όταν αποκαλύπτουν πλέον, παλιά, σκεπασμένα ποτάμια και ρέματα, στην Ελλάδα της Μητσοτάκης Α.Ε τα μπαζώνουν!

Το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας έχει χαρακτηριστεί ως «Ιδιαίτερου Περιβαλλοντικού Ενδιαφέροντος» και θεωρείται πολύ σημαντικό, σύμφωνα με εθνικές και ευρωπαϊκές αποφάσεις. Οι ερπύστριες των εκσκαφέων των «αρίστων» έχουν αποφασίσει να μην αφήσουν τίποτα όρθιο στην περιοχή, καταστρέφοντας πολύτιμα και ευαίσθητα οικοσυστήματα και μάλιστα σε περίοδο αναπαραγωγής για τα πουλιά.

Είναι μετά τον Κηφισό το δεύτερο μεγαλύτερο ποτάμι της Αττικής και έχει σώσει την περιοχή από πλημμύρες γιατί παρέμεινε φυσικό. Το φυσικό του περιβάλλον αποτελεί επίσης όαση για τους κατοίκους των περιοχών.

Το ΜέΡΑ25 στο πρόγραμμα του δηλώνει υπέρ της προστασίας των ρεμάτων: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι/ες σε πρακτικές που στηρίζονται στη λογική της τσιμεντοποίησης/εγκιβωτισμού που είναι αντιπεριβαλλοντικές, αναποτελεσματικές και κοστοβόρες».

Από το πρωί της 24ης Απριλίου οι κάτοικοι κινητοποιούνται για να εμποδίσουν την καταστροφική παρέμβαση των εργολάβων που όρισε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους!

Τομέας Προστασίας Περιβάλλοντος και Δημόσιου Χώρου
ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο