Τομέας Περιβάλλοντος & Δημοσίου Χώρου: Η κυβέρνηση δεν προστατεύει κανέναν

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Ιαν, 2022

Για μια ακόμη φορά τα έντονα καιρικά φαινόμενα ήταν ο λόγος που αποδεικνύεται η αχρηστία της Μητσοτάκης ΑΕ και εξευτελίζεται προσωπικά ο Πρωθυπουργός.

Τα νέα υπουργεία, οι νέες οργανώσεις, τα νέα πρόσωπα που θα αντιμετώπιζαν τις φυσικές καταστροφές αποδείχτηκαν μια αποτυχία. Την κυβερνητική αποτυχία την μοιράζονται και τοπικοί άρχοντες όμως. Αλήθεια η Climattica του κυρίου Πατούλη τι απέγινε και τι κατάφερε; Τα παχυλά λόγια των επιστημονικών προγραμμάτων και της οργάνωσης των «γρήγορων, άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων γα την Κλιματική Αλλαγή» από την κυβέρνηση μέχρι την Περιφέρεια Αττικής σκόνταψαν στον «στρατηγό χιονιά» αυτήν την φορά, αποδεικνύοντας ότι η δυσλειτουργία για μια περιβαλλοντική πολιτική και την σχετική πολιτική προστασία είναι πάγια σε αυτήν την χώρα, ενώ έχει η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω από το φαινόμενο της Κλιματικής Αλλαγής.

Η προσπάθεια απεμπόλησης των ενοχών της κυβέρνησης θα επαναληφθεί για μια ακόμη φορά με τον ίδιο τρόπο. Θα τονιστεί η ατομική ευθύνη: φταίνε οι οδηγοί που δεν είχαν αλυσίδες, φταίνε όσοι κυκλοφορούν σε τέτοιες συνθήκες. Το γεγονός όμως ότι οι δρόμοι και η μετακίνηση είναι κοινωνικά αγαθά πρέπει να ξεχαστεί αφού θα αναδείξει τις ευθύνες της κυβέρνησης. Το γεγονός ότι το «επιτελικό» κράτος διστάζει να εφαρμόσει τα σχέδια των ειδικών μήπως και θίξει τα κέρδη του κεφαλαίου θα αποσιωπηθεί.

Θα τονιστεί η σφοδρότητα της Κλιματικής Αλλαγής, δεν θα αναφερθεί όμως ότι γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι θα έχουμε τέτοια φαινόμενα και δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα οι κυβερνώντες. Πως όμως να εμπιστευτείς να σε προστατεύσουν οι νοοτροπίες που δημιούργησαν την Κλιματική Αλλαγή; Θα μας προστατεύσουν αυτοί που οποιαδήποτε επέμβαση τους στο περιβάλλον (Εξορύξεις, ΑΠΕ, κτλ) έχει σαν στόχο το γρήγορο κέρδος των εργολάβων και όχι την αειφορία;

Στο ΜέΡΑ25 πιστεύουμε ότι αυτή η αποτυχία της κυβέρνησης δυστυχώς δεν έχει σκοπό να τελειώσει γιατί όπως δήλωσε και ο Γραμματέας μας Γιάνης Βαρουφάκης, είναι προγραμματισμένη, προκειμένου να αναδείξει την δήθεν υπεροχή του ιδιωτικού τομέα-ολιγαρχών στους οποίους παρέδωσε τους δρόμους. Για άλλη μια φορά όπως και στο θέμα της υγείας με τη συγκυρία της πανδημίας, αποδεικνύεται ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να απεκδύεται του ρόλου του και να αφήνει έρμαιο τον πολίτη σε ανεύθυνους κερδοσκόπους του ιδιωτικού τομέα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο