Η Προγραμματισμένη, υπέρ της ολιγαρχίας, Αποτυχία του Μνημονιακού Κράτους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Ιαν, 2022

Ζούμε μέρες κατάρρευσης ενός μεγάλου ψέμματος.

Ο χιονιάς, η πανδημία, η ακρίβεια ανέδειξαν το μεγάλο ψέμμα ότι, δήθεν, ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα καλύτερα.

Όσο ο καιρός είναι καλός, οι ολιγάρχες που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους επιδίδονται τέλεια στο να μαζεύουν διόδια, διόδια, διόδια. Το πρώτο χιόνι όμως ξεσκεπάζει την ανικανότητά τους. Αντίθετα με τους δήμους και τις περιφέρειες που κράτησαν δυσδιάβατους δρόμους ανοικτούς, οι ολιγάρχες τους έκλεισαν. Πρόκειται για επικερδή ανικανότητα. Όσο ήσασταν εγκλωβισμένοι, σκεφτήκατε το εξής απλό; Ότι το να σας απεγκλωβίσει ο ιδιώτης που νέμεται το δρόμο αποτελεί κόστος για αυτόν. Κάτι που βέβαια δεν ισχύει για τον κρατικό μηχανισμό!

Το ίδιο με τον Covid. Με το που μας χτύπησε η πανδημία, οι κλινικάρχες έτρεξαν να κρυφτούν – την ώρα που οι κακοπληρωμένοι, απαξιωμένοι, παρατημένοι άνθρωποι του ΕΣΥ έπεσαν στη μάχη της προστασίας των πολιτών.

Το ίδιο και με την ακρίβεια: Με το που αυξάνεται το κόστος ενέργειας ή των πρώτων υλών, σουπερμαρκετάδες και το καρτέλ παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος κάνουν πάρτυ ανατιμήσεων πολύ πάνω από την αύξηση του κόστους. Και μέσα στην παραζάλη των κερδών τους, κλείνουν και τις εθνικές οδούς στον χιονιά αυξάνοντας κι άλλο τα μεταφορικά κόστη – με αποτέλεσμα, την επομένη, να αυξήσουν κι άλλο τα ποσοστά κέρδους τους στα σουπερμάρκετ.

Φίλες και φίλοι,

Δεν είναι μόνο θέμα ανικανότητας του επιτελικού κράτους της «Μητσοτάκης ΑΕ».

Πρόκειται για ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ, ΕΠΙΚΕΡΔΗ για τους ολιγάρχες, ΑΠΟΤΥΧΙΑ ενός ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που παραδίδει όλες μας τις υπηρεσίες, τα δίκτυα που οικοδόμησε από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός – τα παραδίδει στους πολύ λίγους να τα ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ για να ξεσκεπάσουμε το μεγάλο ψέμμα της Υπεροχής των Ιδιωτών-Ολιγαρχών. Οι κύριοι αυτοί δεν είναι καν ιδιώτες. ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ είναι.

Το ΜέΡΑ25 είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε τη ΧΡΕΟΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑ που έχτισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, εν μέσω πανδημίας και χιονιά, θυμίζουμε το εξής απλό:

Κάθε δίκτυο, υπηρεσία ή αγαθό κοινής ωφέλειας που ιδιωτικοποιείται καταστρέφεται!

Να γιατί λέμε ότι ΡΗΞΗ είναι η μόνη απάντηση στην Κρίση, σε κάθε έκφανσή της.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο