Τομέας Παιδείας: Από τον Κώστα Καραμανλή στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τέσσερα Μνημόνια και δύο Αλέξανδροι δρόμος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Μαρ, 2021

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας σκότωσε ένα βράδυ τη νεότητα βάζοντας πρόωρα τέρμα στη ζωή του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στη συνέχεια, η υπεράσπιση του εγκληματία αστυνομικού συνέχισε να σκοτώνει στις δικαστικές αίθουσες τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου, προσβάλλοντας την προσωπικότητά του, εξοργίζοντας τους φίλους και αγαπημένους του, και εξαντλώντας τους γονείς του, ηθικά και οικονομικά, κατά τη διάρκεια της δίκης. Ο ίδιος άνθρωπος σήμερα βάλλει πάλι κατά της νεότητας υπερασπιζόμενος έναν δάσκαλο κατηγορούμενο για παιδοβιασμούς, εξευτελίζοντας για άλλη μια φορά τη νεότητα, χαρακτηρίζοντας τους καταγγέλλοντες επαγγελματίες ομοφυλόφιλους, εύκολους και εκδιδόμενους νέους, συμμετέχοντας σε ένα διπλό φόνο της νιότης, μία φορά μέσα από τις πράξεις του πελάτη του, δεύτερη μέσα από το δολοφονικό του λόγο.

Προχτές, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ο νεαρός Αλέξανδρος που δέχτηκε την επίθεση του μαινόμενου, παράνομα οπλισμένου αστυνομικού, δεκατρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έχει την ηλικία που θα είχε σήμερα το δολοφονημένο παιδί. Η ίδια παράταξη που όπλισε τότε το χέρι του νέου Κορκονέα, όπλισε πάλι παράνομα τους χωρίς πρόσωπο, αγριεμένους ρόμποκοπ στην πλατεία, εκεί που ανυποψίαστος κόσμος έσπρωχνε άλλο ένα πρωινό της απάνθρωπης καραντίνας που αφήνει χιλιάδες ανθρώπους χωρίς δουλειά, πόρους, μέλλον και ελπίδα! Που αφήνει παιδιά χωρίς κούνιες και παιδικές χαρές, πάρκα και αθλητισμό, φέρνει γονείς σε απόγνωση και εγκαταλείπει άρρωστους χωρίς φροντίδα! Από τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στον Αλέξανδρο της Νέας Σμύρνης, το ίδιο κυβερνητικό μίσος για τη νεότητα! Αμετανόητος ο Κορκονέας στη φυλακή, αμετανόητη η ΝΔ που οπλίζει τα χέρια ανθρώπων και τους σπρώχνει σαδιστικά έξω από τα όρια κάθε ανθρωπιάς!

Η κοινωνία οφείλει να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να μπει ένα οριστικό τέλος στην ιερόσυλη επίθεση μίσους κατά της νιότης! Οφείλει να χτίσει ασπίδα προστασίας γύρω από τους νέους που βλέπουν τις προοπτικές τους να εκμηδενίζονται την τελευταία στιγμή με την αλλαγή των συνθηκών εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, που καθηλώνονται πίσω από οθόνες στερημένοι από εργαλεία, επειδή η κυβέρνηση αρνείται να διευθετήσει τη λειτουργία σχολείων και Πανεπιστημίων, έτσι ώστε τα παιδιά να συναναστρέφονται, να κοινωνικοποιούνται και να μαθαίνουν σε κοινότητες μάθησης. Επειδή η κυβέρνηση αρνείται να εμβολιάσει τους γηρασμένους εκπαιδευτικούς και προτιμά αντ’ αυτών να εμβολιάζει συλλήβδην, νύχτα, τα μπουλούκια των γαλάζιων ημετέρων. Επειδή η κυβέρνηση συνεχίζει να διώχνει καθημερινά όλο και περισσότερα παιδιά στο εξωτερικό αποδυναμώνοντας τη δική μας πατρίδα, γκρεμίζοντας μαζί το μέλλον όλων μας. 16.000 γιατροί φαίνεται να έχουν αποχωρήσει από την Ελλάδα για το εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης! Και πόσοι άλλοι!

Προχτές, στη Νέα Σμύρνη ο κόσμος είδε και κατέγραψε ξεκάθαρα την αστυνομική βία ενάντια σε νεαρό πολίτη, και παρακολούθησε στα κανάλια της λίστας Πέτσα τη λασπολογική επίθεση στο νεαρό φοιτητή-θύμα από θεσμικό μέλος του Κοινοβουλίου, φερόμενο νομικό, που νομιμοποίησε την αστυνομική βία επικαλούμενος συμμετοχή του θύματος σε αναρχική ομάδα! Εάν ανατριχιάσατε ως άνθρωποι με αυτό που συνέβη κάποιο πρωινό σε μια πλατεία, φανταστείτε τι έχει να συμβεί στους χώρους των Πανεπιστημίων, όταν ο οποιοσδήποτε από τους χιλιάδες ειδικούς φρουρούς που προσλήφθηκαν και εξοπλίστηκαν εν μία νυκτί χωρίς εκπαίδευση, μέσα στην ανωνυμία, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον υπερσύγχρονο οπλισμό του εναντίον οποιουδήποτε νέου ή νέας δεν κινείται σύμφωνα με τα γούστα του, επειδή χτύπησε το πόδι, έριξε ένα στραβό βλέμμα ή ίσως απλά προκάλεσε με την αυθάδεια της νιότης!

Πρέπει αυτή τη στιγμή, άμεσα, όλοι οι πολίτες να ξεσηκωθούμε για την ακύρωση του πρόσφατου νόμου για επιβολή αστυνομικών δυνάμεων στα Πανεπιστήμια. Η κοινωνία των πολιτών πρέπει να υπερασπιστεί με όλες της τις δυνάμεις τη ζωή και όχι τη μνήμη των νέων! Όχι πια δολοφονημένοι και κακοποιημένοι Αλέξανδροι! Όχι άλλοι ειδικοί φρουροί, όχι άλλες δαπάνες για την αστυνομία, πρόνοια για τη Νεολαία και την Παιδεία!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο