Τομέας Οικονομίας: Συνάντηση εργασίας με το επιμελητήριο Φλώρινας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Οκτ, 2022

Ο Τομέας Οικονομίας του Μέρα25 ανοίγει τον κύκλο επαφών με τα τοπικά επιμελητήρια για την συμβολή και αρωγή τους στις τοπικές επιχειρήσεις και την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Η πρώτη συνάντηση εργασίας είναι με τη ακριτική Φλώρινα και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σαπαλίδη.

Ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Φλώρινας ανέφερε ότι απότοκο των κρίσεων είναι το 27% των επιχειρήσεων στην Φλώρινα να έχει βάλει λουκέτο. Η ανεργία στον Νομό έχει σκαρφαλώσει στο 30 % και η ανεργία στους νέους ξεπερνάει το 50%. Από τις 3500 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μόνο οι 100 μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.Η στήριξη της μεταποίησης των τοπικών προϊόντων,η επαναλειτουργία των εμπορευματικών μεταφορών του τρένου και η οργάνωση των υποδομών για την σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι αναγκαία για την στήριξη της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη του Νομού.

Κυβέρνηση και ΕΕ παρακολουθούν το δράμα της κοινωνίας αδρανοποιημένοι. Το ΜέΡΑ25 για μία ακόμη φορά μιλά για την αναγκαιότητα γενναίων και άμεσων παρεμβάσεων για να στηριχθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η μείωση του ΦΠΑ,των ειδικών φόρων κατανάλωσης και η θέσπιση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής για τους μισθούς, συντάξεις και επιδόματα είναι επιτακτικές.

Η Μητσοτάκης ΑΕ δεν επιδοτεί στην πραγματικότητα ούτε τα νοικοκυριά ούτε και τις επιχειρήσεις. Επιδοτεί 5 ολιγάρχες παρόχους και την ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ. Ένα καρτέλ δηλαδή που έχει στηθεί στον χώρο της ενέργειας, η δύναμη του οποίου να κερδοσκοπεί δεν “σπάει” με περαιτέρω στήριξη στο ίδιο το καρτέλ

Πρέπει άμεσα να καταργηθεί το Χρηματιστήριο της Ενέργειας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ και δίνει τη δυνατότητα σε 5 παρασιτικούς ολιγάρχες να τζογάρουν τις τιμές του ρεύματος και να κοινωνικοποιηθεί η ΔΕΗ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει πραγματική ελάφρυνση και μείωση στους λογαριασμούς, η οποία δεν θα είναι και προσωρινή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο