Τομέας ΜΜΕ: Οι φωτορεπόρτερ Ελλάδας αποκλείονται από τα γεγονότα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Οκτ, 2020

Άλλη μια κατάφωρα αντιδημοκρατική είδηση είδε το φως της δημοσιότητας. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) αντιδρά στον αποκλεισμό της από τα γεγονότα, με αιτιολογία την πανδημία. «Είμαστε, από την πολιτεία, καταδικασμένοι στην απραξία. Μας αποκλείουν από σχεδόν όλα τα γεγονότα – επικαλούμενοι την πανδημία του νέου κορωνοϊού», αναφέρει η ανακοίνωσή της.

Η Ένωση ανακοίνωσε πως τα μέλη της θα σταματήσουν να διακινούν τα δελτία Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Λαβρόφ και προσθέτει πως είχε συστήσει μεγάλη προσοχή στα μέλη της και μάλιστα ούτε ένα ως τώρα δεν έχει βρεθεί θετικό στον ιό, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση πως δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση στις εκδηλώσεις με κραυγαλέο παράδειγμα τον αποκλεισμό των φωτορεπόρτερ των πρακτορείων να καλύψουν την επίσκεψη της ΠτΔ κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου για την καθιερωμένη δοξολογία.

Ως ΜέΡΑ25 στεκόμαστε στο πλευρό της ΕΦΕ και ζητούμε να σταματήσει η Κυβέρνηση τους «διαχωρισμούς» και τους αποκλεισμούς με αιτιολογία την πανδημία. Ζητούμε την πρόσβαση της κάθε Ένωσης σε όλες τις εκδηλώσεις , πάντα σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες και όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν δοθεί από το Υπουργείο.

Η πληροφορία και η ενημέρωση είναι δημόσια αγαθά.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο