Γ. Βαρουφάκης: Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε τον J. Assange και να μετατρέψουμε τους κατήγορους σε κατηγορούμενους

Συνεντεύξεις - videos
27 Οκτ, 2020

Μόλις κατέθεσα σε Ισπανό ανακριτή που διώκει την UC Global, ιδιωτική εταιρεία την οποία είχαν μισθώσει οι αμερικανικές αρχές για να κατασκοπεύει τον Julian Assange εντός της Πρεσβείας του Εκουαδόρ. Σε σκληρό δίσκο της εταιρείας που έπεσε στα χέρια των Ισπανικών Αρχών βρέθηκε υλικό που με αφορούσε και αποδεικνύει την παραβίαση σχεδόν όλων των νόμων της ΕΕ περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και ελευθεριών. Είδα βίντεο ιδιωτικών μου συναντήσεων με σημειώσεις για τον «Αμερικανό πελάτη» που μάλιστα αξιολογούσαν την σημασία, για τον πελάτη, των λεγόμενών μας! Φωτοτυπίες κάθε βίζας στο διαβατήριο μου. Τα περιεχόμενα του κινητού μου.

Δεν ξαφνιαζόμαστε βέβαια από αυτά. Όμως, καλούμε όλες και όλους να μη αποδεχθούν αυτή την κατάσταση ως φυσιολογική. Στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ, αλλά και εκτός, παρακολουθούσαν εμένα. Αύριο όμως θα παρακολουθούν κι εσάς για ψύλλου πήδημα, π.χ. για να βρουν τρωτά σας σημεία που θα τα πουλήσουν σε ταμείο που προσπαθεί εξωδικαστικά να σας πάρει το σπίτι.

Η κάθε μία σας, ο κάθε ένας σας, όλοι μας, έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σε αυτό το καθεστώς παρακολούθησης όπου οι πολλοί είναι διάφανοι ενώ οι κρατούντες είναι απολύτως αδιάφανοι. Χαίρομαι που οι Ισπανικές Αρχές έχουν ενεργοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και που σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να τους συνδράμω.

Κλείνοντας δεν μπορώ παρά να αναφερθώ στο Μέγα Χρέος που έχουμε όλοι απέναντι σε έναν άνθρωπο που αυτή τη στιγμή αργοσβήνει στο Βρετανικό Γκουαντάναμο (στις φυλακές ύψιστης ασφάλειας του Belmarsh όπου για 23 ώρες το 24ωρο βρίσκεται σε απάνθρωπη απομόνωση). Για ποιο έγκλημα; Μόνο και μόνο επειδή πληροφόρησε τους πολίτες της Δύσης για τα εγκλήματα των κυβερνήσεων τους που γίνονταν πίσω από την πλάτη τους αλλά πάντα στο όνομά τους.

Το ΜέΡΑ25 και το DiEM25, μέσω της Προοδευτικής Διεθνούς που συνιδρύσαμε, λέμε πως ήρθε η ώρα όχι μόνο να υπερασπιστούμε τον Julian αλλά και να μετατραπούμε σε κατήγορους των εγκληματιών εναντίον της ανθρωπότητας που πασχίζουν να εξοντώσουν τον Julian μόνο και μόνο επειδή ξεσκέπασε κάποια από τα αμέτρητα εγκλήματά τους.

Η σημερινή δίωξη στην οποία συμμετείχα ως μάρτυς δεν είναι παρά μια μικρή αρχή.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο