Τομέας ΜΜΕ: «Κάτι σάπιο υπάρχει» στο βασίλειο της ασφυκτικά ελεγχόμενης από την κυβέρνηση ενημέρωσης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Ιούν, 2022

Η προσωρινή διαγραφή από την Ένωση Συντακτών του διοικούντος την ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα και των διευθυντικών στελεχών ενημέρωσης της Αγίας Παρασκευής, όσο ανώδυνη κι αν είναι, έχει μια σημαντική συμβολική σημασία.

Διότι αποτελεί άλλη μια ηχηρή επιβεβαίωση ότι «κάτι σάπιο υπάρχει» στο βασίλειο της ασφυκτικά ελεγχόμενης από την κυβέρνηση ενημέρωσης.

Η πειθαρχική δίωξη στη διοίκηση της ΕΡΤ έγινε επειδή υπό την εποπτεία της συνέβη το σκάνδαλο του «ανταποκριτή μαϊμού» που έστελνε ρεπορτάζ από τη Μόσχα της… Κυψέλης. Αλλά οι επιδόσεις της ΕΡΤ δεν περιορίζονται σ’ αυτή την εμβληματική υπόθεση.

Ο εξοβελισμός των αντιπολιτευτικών φωνών από τη δημόσια τηλεόραση είναι ένα διαρκές στίγμα για το οποίο η διοίκηση της ΕΡΤ απαξιεί να δώσει μια εξήγηση, έστω και για τα μάτια του κόσμου.

 Θυμίζουμε ότι το ΜέΡΑ25 είχε καταθέσει εγγράφως διάβημα που καλούσε την ΕΡΤ να δώσει εξηγήσεις για την μηδενική εκπροσώπηση ενός κοινοβουλευτικού κόμματος στις ενημερωτικές εκπομπές του δημόσιου καναλιού.

Το ΕΣΡ, ναι, το ίδιο ΕΣΡ, που ειδικά επί των ημερών της τελευταίας κυβέρνησης υπολειτουργεί απαξιωμένο και υποστελεχωμένο, κάλεσε ωστόσο τη  διοίκηση της ΕΡΤ να δώσει τις δέουσες εξηγήσεις. Η τελευταία κρούση ήταν πριν από ούτε μία εβδομάδα. Η ΕΡΤ απαξίωσε έστω και να απαντήσει ότι… δεν θα απαντήσει.

Οι παραιτήσεις και οι αντικαταστάσεις δε θα λύσουν το πρόβλημα: όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, η κυβέρνηση θα σφίξει τα πλοκάμια της ακόμα πιο γερά στην Ενημέρωση, κρατική και μη, και στην καλύτερη περίπτωση θα αντικαταστήσει έναν yes man με άλλον ένα yes man.

Μόνη λύση είναι η απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης από την εξουσία και ένα συνολικό ξαναστήσιμο των κανόνων που θα διασφαλίζουν ότι ένας βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας, η Ενημέρωση, θα μπορεί να στηρίζει το Πολίτευμα αντί να κείτεται θρυμματισμένος στα ερείπιά του.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο