Τομέας Μεταφορών: Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα έναν στόλο καινούργιων λεωφορείων που να καλύπτουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Απρ, 2021

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί λύσεων σχετικά με την μεταφορά από τα μέσα μαζικής μεταφοράς των πολιτών, εξασφαλίζοντάς τους ασφάλεια από την πανδημία covid 19, επιλέγει επικοινωνιακές φιέστες με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο αμαξοστάσιο της Ο.Σ.Υ.

Το ΜΕΡΑ 25 γνωρίζει και καταγγέλλει αυτό που οι άλλοι φαίνεται να αγνοούν επιδεικτικά. Τα πρώτα 40 μεταχειρισμένα, με μηχανικά προβλήματα και φθορές λεωφορεία που βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, όχι μόνο δεν φτάνουν για να μεταφερθούν οι πολίτες με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, αλλά είναι και μια από τις αποφάσεις της κυβέρνησης των αρίστων με κόστος για την υπερχρεωμένη μας χώρα.

Είναι κοροϊδία για την τσέπη των υπερχρεωμένων μας πολιτών, το συνολικό κόστος προμήθειας των 243 δωδεκάμετρων και των 50 δεκαοκτάμετρων μεταχειρισμένων και από 10ετίας λεωφορείων με πάνω από 500.000 χλμ και με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) 3+1 χρόνων, να ανέρχεται στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ!

Είναι κοροϊδία για όλους μας όταν η προμήθεια καινούργιων με προδιαγραφές, εγγυήσεις, διάρκεια λειτουργίας και κυρίως ιδιόκτητων οχημάτων αγγίζει τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι προσβολή να λέγεται από επίσημα χείλη πως τα καινούργια λεωφορεία θα έχαναν την αξία τους με τα χρόνια!

Είναι κοροϊδία η παραδοχή της κυβέρνησης πως τα μεταχειρισμένα οχήματα τα οποία θα είναι πλέον 15ετίας θα εξαγοραστούν μετά το πέρας της πενταετίας και θα πρέπει να καταβληθεί για την αγορά τους επιπλέον ποσό 4 εκατ. Ευρώ!

Κοροϊδίας συνέχεια και από τον ΣΥΡΙΖΑ, η επίσκεψη του κ. Παππά στο αμαξοστάσιο για την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματός του, όταν είχε χρόνο κατά την περίοδο διακυβέρνησής του να ενισχύσει τον στόλο των λεωφορείων, ώστε να είναι ικανός να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε συνθήκη μετακίνησης των πολιτών που στοιβάζονταν τότε και στοιβάζονται και τώρα στα λεωφορεία.

Η κυβέρνηση επίδειξε μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη των διαδικασιών προμήθειας λεωφορείων, επίδειξε παρατυπίες στις συμβάσεις οι οποίες εμποδίστηκαν προσωρινά από το Ελεγκτικό συνέδριο και επιδεικνύει ασέβεια απέναντι στην ζωή των συμπολιτών μας οι οποίοι για λόγους βιοποριστικούς και όχι από επιλογή στοιβάζονται μέσα στα λεωφορεία, με τους γνωστούς κινδύνους λόγω covid 19.

Το ΜΕΡΑ 25 στέκεται για μια ακόμη φορά κριτικά και με προτάσεις απέναντι στις επικοινωνιακές πολιτικές της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά άμεσα από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει έναν στόλο καινούργιων λεωφορείων που να καλύπτουν τις ανάγκες των συμπολιτών μας, με τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας, σχεδιασμού και τεχνολογίας, με διαδικασίες που σέβονται τον νόμο, ώστε η επόμενη μέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς της χώρας μας να είναι αυτή που πραγματικά αξίζει στους ανθρώπους της και στην ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο