Τομέας Ισότητας: Μετράμε τη 16η γυναικοκτονία για το 2021

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Δεκ, 2021

Αυτή την εβδομάδα μετράμε ήδη δύο γυναικοκτονίες, σύνολο έχουμε φτάσει τις δεκαέξι για το 2021. Ένας τραγικός απολογισμός που δυστυχώς αρχίζει να γίνεται κανονικότητα, καθώς δεν προλαβαίνουμε να μετράμε θύματα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και –κυρίως η Κυβέρνηση και η Πολιτεία– πως δεν είναι κάποια τυχαία νούμερα καταγραφής. Μιλάμε για γνωστά μας πρόσωπα, τις μητέρες μας, τις αδερφές μας, τις φίλες μας, τις συναδέλφισσες μας, μια από εμάς.

Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει επιτέλους πως πρέπει να λάβει σοβαρά μέτρα πρόληψης και προστασίας των θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας πριν φτάσουμε στην τελική πράξη της πατριαρχίας που είναι η γυναικοκτονία. Η κοινωνία επίσης από την μεριά της πρέπει και αυτήν να καταλάβει πως στα περιστατικά έμφυλης βίας δεν μπορεί να κλείνει συνεχώς τα μάτια και να κάνει πως δεν υπάρχουν. Οφείλουμε όλ@ μ@ς από την μεριά μ@ς να πιέσουμε έτσι ώστε η Κυβέρνηση και η Πολιτεία να φροντίσει για την προστασία των θυμάτων.

Η ανάγκη για την αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία, είναι απαραίτητη. Η μέριμνα των θυμάτων που προβαίνουν σε κάποια καταγγελία είναι αναγκαία, με δομές φιλοξενίας, με εξέταση από ειδικούς ψυχολόγους, λειτουργούς των θυμάτων αλλά και των παιδιών των θυμάτων, η οικονομική και νομική κάλυψη που χρειάζεται το θύμα είναι ενέργειες που η Πολιτεία και η Κυβέρνηση οφείλουν να παρέχουν στα θύματα.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στα θύματα που δέχονται βία. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία. Να μεριμνήσει για την πρόληψη και την προστασία των θυμάτων, όπως οφείλει.

Δεν είναι η αγάπη , ο θυμός, η ζήλεια ούτε η κακία στιγμή που οπλίζουν το χέρι του κάθε θύτη είναι η πατριαρχία!

Να μην γίνει η βία της πατριαρχίας κανονικότητα!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο