Μια πρώτη νίκη των κατοίκων της Σύρου και του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος του νησιού παρά τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ στην αμαρτωλή ΟΝΕΞ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Δεκ, 2021

Μια πρώτη σπουδαία νίκη πέτυχαν οι κάτοικοι της Σύρου, τα μέλη και το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος του νησιού κατά την εκδίκαση των 3 εκφοβιστικών αγωγών της εταιρείας ΟΝΕΞ σε βάρος 2 μελών του Παρατηρητηρίου, αλλά και της ίδιας της συλλογικότητας των κατοίκων της Σύρου, συνολικού ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κάτοικοι έσπασαν τον τρόμο, το εκβιαστικό και διχαστικό κλίμα που προσπαθεί να σπείρει η εταιρεία στο νησί και κατέκλυσαν την Πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη, στηρίζοντας τους διωκόμενους συμπολίτες του κατά την ακροαματική διαδικασία, όπου κατατέθηκε ένορκη βεβαίωση με την κατάθεση του Βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη υπέρ των κατοίκων και του Παρατηρητηρίου ενώ παρέστη και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης.

Η εταιρεία που έκανε τα πάντα για να δυναμιτίσει το κλίμα δίνοντας ακόμα και «ρεπό» σε εργαζόμενους που τους έχει να εργάζονται 12ώρα υπό κανονικές συνθήκες και πάντα με εργολαβικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προς επίρρωση των «επιχειρημάτων» της δήλωσε πως θα προσκομίσει τις μαρτυρίες του Μητροπολίτη της περιοχής, του Βουλευτή της ΝΔ κ. Φόρτωμα, αλλά και του πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασία επί ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Νεφελούδη.

Με διαμνημονιακές πλάτες λοιπόν, η αμερικανικών συμφερόντων αποικιοκρατικού τύπου δήθεν «επένδυση», που πέρα από την επιχείρηση φίμωσης των πολιτών, έχει ήδη φιμώσει και τα τοπικά μέσα, ενώ έχει φυσικά στο πλευρό της έχει και τις τοπικές αρχές, υπερασπίστηκε αυτές τις απαράδεκτες, τρομοκρατικού τύπου, στρατηγικές αγωγές – SLAPP σε βάρος των πολιτών στη Σύρο, μόνο και μόνο επειδή ανησυχούν για το περιβάλλον και τον τόπο τους.

Το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες, τις συλλογικότητες, τους δημοσιογράφους, τους αδύναμους και τις αδύναμες απέναντι στους διάφορους φερόμενους ως «επενδυτές» που για να καλύψουν τις αυθαιρεσίες τους χρησιμοποιούν όλων των ειδών τα δόλια μέσα, όπως βέβαια έχουμε δει και σε άλλες αντίστοιχες περιβαλλοντοκτόνες περιπτώσεις (βλ. Σκουριές Χαλκιδικής) με δωρεές στην τοπική κοινωνία, διαφημίσεις στα τοπικά μέσα και διχασμό της τοπικής κοινωνίας μέσα από την εργαλειοποίηση της ανάγκης των εργαζομένων.

Φτάσαμε μέχρι και στο σημείο να δέχεται επίθεση και να ξυλοφορτώνεται φοιτητής, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε στο μπλοκ των υποστηρικτών του Παρατηρητηρίου.

Είναι θλιβερό ωστόσο, ότι σε τέτοιες μαφιόζικες πρακτικές, βάζουν πλάτη και αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί χώροι.

Κε Τσίπρα να τον χαίρεστε τον κ. Νεφελούδη που ως γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Εργασίας κατήγγειλε την εταιρεία και τώρα την υπερασπίζεται στα δικαστήρια. Περιμένουμε να δούμε και τους μάρτυρες υπεράσπισης σας υπέρ της εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, στον Ερημίτη, στο Ελληνικό, στο Λιμάνι του Πειραιά κ.α.. Εξάλλου πλέον δεν διστάζετε χωρίς καμία ντροπή να ανταγωνίζεστε την καταστροφική για τον τόπο, το περιβάλλον και τον λαό Μητσοτάκης Α.Ε..

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε από το δικαστήριο και την ελληνική δικαιοσύνη να μην δικαιώσει αυτές τις προσπάθειες φίμωσης και εκφοβισμού και να απορρίψει όλες τις αγωγές αυτές, ως παράνομες και καταχρηστικές. Οι πολίτες, οι συλλογικότητες και τα κόμματα δεν εκβιάζονται κ. Ξενοκώστα και κ. Πάιτ, θέλουν Νεώριο ανοιχτό, αλλά και περιβάλλον καθαρό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο