Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Τέσσερα χρόνια χωρίς την Zackie, τέσσερα χρόνια χωρίς δικαιοσύνη – Όλες/οι στις 21/9 στις 19:00 στην οδό Γλάδστωνος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Σεπ, 2022

Τέσσερα χρόνια από την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, χωρίς να έχει ουσιαστικά αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, παρά το γεγονός ότι μέσω του βιντεοληπτικού υλικού που παρουσιάστηκε στη δίκη και αποτυπώθηκε περίτρανα, τα περιγραφόμενα στο κατηγορητήριο φαίνονται «οι επιληφθέντες αστυνομικοί να μην αποτρέπουν αλλά να ενισχύουν το θανατηφόρο αποτέλεσμα.», δηλαδή να συμμετέχουν ενεργητικά στο αποτρόπαιο λιτζάρισμα του Ζακ, στον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του, τελικά αθωώθηκαν. Ενώ ο ακροδεξιάς ρητορικής μεσίτης και καταδικασμένος δολοφόνος του Ζακ από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε δέκα χρόνια κάθειρξη, αποφυλακίστηκε από το αντίστοιχο εφετείο πριν προλάβουν να καθαρογραφτούν τα πρακτικά της δίκης.

Τέσσερα χρόνια από την φυσική του δολοφονία και ο Ζακ έχει δεχθεί και την δολοφονία της προσωπικότητας του τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του. Και ενώ η οικογένεια του παλεύει να δικαιωθεί η μνήμη του Ζακ, μέσω της τιμωρίας των δολοφόνων του, έχουμε μια δικαιοσύνη που μεροληπτεί υπέρ των δολοφόνων του.

Από την ημέρα δολοφονίας του Ζακ μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί και γραφτεί παρά πολλά, από τις δηλώσεις της τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασιλη να δηλώνει πως, «Οι αστυνομικοί κινήθηκαν μέσα στα νόμιμα πλαίσια», μέχρι τις συναντήσεις που είχαν πριν λίγους μήνες με τους γονείς του Ζακ τόσο ο Πρωθυπουργός, οδό και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας την δήθεν συμπαράσταση, κατανόηση και συμπόνια τους, χωρίς ίχνος προβληματισμού και ευθύνης για την ποιότητα της απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να τιμωρηθούν πλήρως οι δολοφόνοι του Ζακ. Συμμετέχουμε μαζί με άλλες συλλογικότητες και καλούμε όλ@, όλες και όλους να συμμετάσχουν, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στην οδό Γλάδστωνος στην συγκέντρωση και πορεία που θα ακολουθήσει στην μνήμη της Zackie.

Τέσσερα χρόνια χωρίς την Zackie, τέσσερα χρόνια βίας, τέσσερα χρόνια χωρίς δικαιοσύνη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο