Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Εν μέσω της κοινωνικής και πολιτειακής κρίσης η Ιερά Σύνοδος εξήγγειλε “Κήρυγμα για την αποφυγή των αμβλώσεων”

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Αυγ, 2022

Στον ανοικτό πόλεμο που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εξαπολύσει στα ανθρώπινα δικαιώματα από την πρώτη μέρα της εξουσίας της, οι γυναίκες έχουμε υπάρξει τα μεγαλύτερα θύματα της με τεράστιο κόστος στις ζωές και τις ελευθερίες μας. Η σύμπραξη της στις εκστρατείες ενάντια στο βασικό δικαίωμα στο σώμα και στην άμβλωση έχει δώσει πολιτειακή σφραγίδα στην επίθεση ενάντια στις γυναίκες, η οποία έχει κλιμακωθεί σε όλο το κοινωνικό φάσμα και έχει αποκορυφωθεί με τις δεκάδες σκληρές γυναικοκτονίες.

Την ίδια στιγμή που βιώνουμε τη διεθνή κατακραυγή για την απειλή στο βασικό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση από ακραίες συντηρητικές πολιτικές, η κυβέρνηση μας έχει δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε η συζήτηση αυτή να επικρατήσει και στην Ελλάδα και δη από τον κοντινό εταίρο της, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Είδαμε δημοσιεύσεις σε εξώφυλλα αθλητικών εφημερίδων, αφίσες σε στάσεις του μετρό, σκοταδιστικά συνέδρια γονιμότητας και αντιεπιστημονικά προγράμματα για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας. Κάνοντας χρήση της περίφημης θεωρίας του ‘αγέννητου παιδιού’, επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν το σώμα των γυναικών για το δόγμα Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 εναντιωνόμαστε κάθετα και με όλες τις δυνάμεις μας σε αυτές τις προσπάθειες υπονόμευσης των σωμάτων μας, των ελευθεριών μας και ζωών μας!! Τα δικαίωμα της ελεύθερης, ασφαλούς άμβλωσης και της αυτοδιάθεσης του σώματος έχει κατακτηθεί και κατοχυρωθεί μέσα από φεμινιστικούς αγώνες δεκαετιών. Όσο κυβέρνηση και Εκκλησία επιμένουν στην αμφισβήτηση αυτών των αγώνων, τους θεωρούμε ηθικούς αυτουργούς της ακραίας μορφής πατριαρχίας που επικρατεί στην κοινωνία και της σκληρής βίας που δέχονται καθημερινά οι γυναίκες. Απαιτούμε άμεσα τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας και την άρση κάθε δυνατότητας από την εκκλησία να ορίσει ανθρώπινα δικαιώματα, γυναικεία δικαιώματα.

Η άμβλωση ήταν και θα είναι επιλογή μας! Το σώμα είναι δικό μας και δικιά μας είναι απόφαση!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο