Τομέας Δικαιωμάτων: Ποιος έχασε την ντροπή του, κύριε Πρωθυπουργέ για να την βρείτε εσείς;

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
27 Αυγ, 2022

Στη χθεσινή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός σε μια αποστροφή της ομιλίας του αναφερόμενος στις εξωτερικές απειλές που δέχεται η χώρα χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον θάνατο της μικρής 5χρονης στον Έβρο. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Δεν γίνεται να υπάρχουν δυνάμεις σε αυτή την χώρα που να σιγοντάρουν με ψέματα, ότι η Ελλάδα άφησε ένα μωρό να πεθάνει και το βάφτισαν και Μαρία την ημέρα της Παναγίας. Ντροπή».

Ποιος έχασε την ντροπή του, κύριε Πρωθυπουργέ για να την βρείτε εσείς;

Πόσο επικίνδυνος άραγε μπορεί να είναι ο κ. Μητσοτάκης όταν αμφιβάλλει για το όνομα της μικρής Μαρίας, το οποίο ήταν γνωστό στις ελληνικές αρχές από τις 20 Ιουλίου. Όταν ένας πρωθυπουργός που έχει κάνει κανονικότητα την διακίνηση fake news από τις ομιλίες του, τι άλλο να περιμένει κανείς; Λυπούμαστε πραγματικά για την κατάντια και τον ξεπεσμό του κ. Μητσοτάκη.

Δυστυχώς, όπως καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και η HumanRights360: Σε ποιο κράτος δικαίου θα απευθυνθούν οι γονείς της μικρής Μαρίας για όσα έχουν υποστεί, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, θεωρεί ότι το παιδί “βαφτίσθηκε” Μαρία για ίδιον όφελος;

Ως Τομέας Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25 απαιτούμε να ανακαλέσει δημοσίως ο Πρωθυπουργός για το αισχρό ψέμα που εκστόμισε, να ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια της νεκρής Μαρίας και να δεσμευτεί ότι οι πρόσφυγες που βρέθηκαν στον Έβρο δε θα υποστούν ξανά άλλη ταλαιπωρία.

Η αντιμεταναστευτική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή, μέσα από τις επαναπροωθήσεις προσφύγων στο Αιγαίο, τους φράχτες στον Έβρο και τα στρατόπεδα-φυλακές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στη χώρα.

Η πτώση του καθεστώτος σας κ. Μητσοτάκη είναι προδιαγεγραμμένη και δεν μπορεί να αντιστραφεί όσο και αν ψαρεύετε στο νερά της ακροδεξιάς με τέτοιες κινήσεις. Αυτό που ελπίζουμε να κάνετε είναι να μην εκχυδαΐσετε περαιτέρω τον πολιτικό λόγο στη χώρα, όσο η Μητσοτάκης ΑΕ κάνει τις τελευταίες αρπαχτές της.

Ακόμη μια φορά σας ζητάμε να αποδείξετε ότι δεν είστε αυτό που σας κατηγορούμε. Εσείς υποστηρίζετε πως η Ελλάδα είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εμείς πιστεύουμε πως είστε ένα τσούρμο ακροδεξιών και εθνικιστών. Προσπαθήστε να μας διαψεύσετε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο