Τομέας Δικαιωμάτων: Να πάψει η πειθαρχική δίωξη της Αντωνίας Λεγάκη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Νοέ, 2022

Η πειθαρχική δίωξη εναντίον της δικηγόρου Αντωνίας Λεγάκη είναι επίθεση στην ελεύθερη δικηγορία, στην υπεράσπιση των κινημάτων και στην υποστήριξη των γυναικείων ζητημάτων, όπως όλα αυτά η Αντωνία Λεγάκη εδώ και πολλά χρόνια με συνέπεια υπηρετεί και εκπροσωπεί.

Με εντυπωσιακούς χρόνους και τρομερό ζήλο το Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας προχωρά στην εκδίκαση της υπόθεσης, την ίδια ώρα που για άλλους «μεγαλοδικηγόρους» που έχουν προκαλέσει δημόσια προβλήματα για τον σύλλογο δεν έχουν αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο.

Η Αντωνία Λεγάκη καλείται να απολογηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, πέντε ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης της Ηλιούπολης (5/12/22) που αφορούσε υπόθεση trafficking και έγινε γνωστή μέσα από τη βοήθεια σερβιτόρας σε καφετέρια. Η Δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη κινδυνεύει με το ενδεχόμενο ποινής που θα την θέσει εκτός αυτής της πολύ σημαντικής δίκης.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25 στηρίζουμε με όλη μας την ψυχή, την δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη και καλούμε όλες και όλους, αύριο, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, στις 5:00μμ, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60) σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Αντωνία Λεγάκη και διαμαρτυρίας σε όσους νομίζουν πως μπορούν να την εμποδίσουν να συνεχίσει να υποστηρίζει τις πολιτικές ελευθερίες, τα γυναικεία δικαιώματα και την αμερόληπτη δικηγορία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο