Τομέας Δικαιωμάτων: Δικαιοσύνη για τον Βασίλη Μάγγο (Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Βόλου, Παρασκευή 21/10, 9πμ)

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Οκτ, 2022

Αύριο, στα Δικαστήρια Βόλου δικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας του Βασίλη Μάγγου.

Την προηγούμενη Παρασκευή 15/10, βρεθήκαμε στο Βόλο στην μεγάλη πανελλαδική πορεία ζητώντας δικαίωση για τη μνήμη του Βασίλη. Ο Βασίλης Μάγγος στις 14 Ιουνίου του 2020 χτυπήθηκε από αστυνομικές δυνάμεις στη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge, αφού συνελήφθη και βασανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε ελεύθερος και λίγες ημέρες μετά νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, απ’ όπου και τελικά κατέληξε.

Το Δικαστήριο δεν έδωσε το δικαίωμα Πολιτικής Αγωγής στην οικογένεια του Βασίλη και καλεί σε απολογία 3 αστυνομικούς με την καταγγελία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Για ακόμη μια φορά η δικαστική εξουσία επιχειρεί να ρίξει στα μαλακά τους βασανιστές, όπως συνέβη λίγους μήνες πριν στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, όπως προνομιακή μεταχείριση είχε και ο Δημήτρης Λιγνάδης, όπως βρέθηκε ελεύθερος ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το παρακράτος της Αστικής “Δικαιοσύνης” ξεπλένει τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος, την Ελληνική Αστυνομία και συγκαλύπτει άγριες δολοφονίες και βασανισμούς, όπως του Βασίλη Μάγγου.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25 απαιτούμε δικαίωση για τον Βασίλη. Ζητάμε να υπάρξει δικαιοσύνη με τιμωρία για τους βασανιστές του. Ζητάμε να σταματήσει η εκδικητική στάση της πολιτείας απέναντι σε κινήματα και ακτιβιστές, όπως στο Βόλο και στο κίνημα ενάντια στην καύση σκουπιδιών, που μολύνει και καταστρέφει το περιβάλλον.

Καλούμε όλες και όλους, αύριο, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 9:00, στην πλατεία Ελευθερίας, στα Δικαστήρια Βόλου να σταθούν δίπλα στην οικογένεια του Βασίλη Μάγγου απαιτώντας να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο