Το βίντεο που κυκλοφόρησε από την ΕΛΑΣ διαλύει όντως ένα ψευδές αφήγημα: Εκείνο του κ. Χρυσοχοΐδη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Οκτ, 2020

Το βίντεο από τη διάλυση της ειρηνικής αντιφασιστικής γιορτής έξω από το Εφετείο, το οποίο κυκλοφόρησε από την ΕΛΑΣ, διαλύει όντως ένα ψευδές αφήγημα: Εκείνο του κ. Χρυσοχοΐδη που ισχυρίστηκε ότι η Αστυνομία κατέφυγε σε χημικά για να προστατεύσει το Εφετείο και τους αστυνομικούς από τις μολότωφ που δήθεν δέχθηκαν. Οι επίδοξοι μοντέρ του κ. Χρυσοχοΐδη, που ανέλαβαν επί μία εβδομάδα να δημιουργήσουν οπτικό υλικό που στηρίζει το ψεύδος του προϊστάμενου Υπουργού τους, το μόνο που κατάφεραν ήταν να τον διαψεύσουν. Επί της ουσίας, το μόνο που επιβεβαιώνει το βίντεό τους είναι εκείνο που τα μέλη και στελέχη του ΜέΡΑ25, που βρίσκονταν επί της Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, έλεγαν από την αρχή: ΠΡΩΤΑ χρησιμοποίησε χημικά η ΕΛΑΣ και ΑΡΓΟΤΕΡΑ ρίχτηκαν κάποιες μολότωφ.

Ακόμα και με την έντεχνη χρήση της επιλεκτικής εστίασης σε σημεία κλειδιά (ώστε να αποκρυφτεί το γεγονός ότι λίγα μέτρα παραδίπλα τα ΜΑΤ λούζανε με χημικά ένα ειρηνικό πλήθος), το βίντεο κονιορτοποιεί το αφήγημα του κυρίου Χρυσοχοϊδη για «600 άτομα που ρίξανε 150 μολότοφ». Πρόκειται για βίντεο που αφήνει έκθετο τον πολιτικό επικεφαλής της ΕΛΑΣ ο οποίος έσπευσε αστόχαστα να προκαταλάβει τις απαραίτητες έρευνες για τα πραγματικά περιστατικά.

Ο κύριος Χρυσοχοϊδης πρέπει να απομακρυνθεί ΑΜΕΣΑ από το ευαίσθητο για την Δημοκρατία Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η πολιτική ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη ο οποίος, μη απομακρύνοντάς τον, επωμίζεται ο ίδιος την ευθύνη για την παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών και την γενική καταστολή που έχει επιλέξει ως συνειδητή πολιτική ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο