Το ΜέΡΑ25 τιμά την 201η επέτειο της Α’ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Ιαν, 2023

Το ΜέΡΑ25 ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Δημάρχου της Επιδαύρου για τον Εορτασμό της 201ης επετείου της Α’ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων και της Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, την Κυριακή 15/01/23 έδωσε το παρών στην Επίσημη Δοξολογία στον Ι. Ν. της Ευαγγελιστρίας, καθώς και στην κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία της Α’ Εθνοσυνέλευσης εκπροσωπούμενο από τη Δώρα Θεοδωροπούλου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Στην σύντομη ομιλία της η Δώρα Θεοδωροπούλου απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες λέγοντας τα εξής :

«Το ΜέΡΑ25 χαιρετίζει τις εκδηλώσεις που κρατάνε ζωντανές τις μνήμες του αγώνα των επαναστατών του 1821, αλλά και τις αποφάσεις που πήρε η Πρώτη εκείνη Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων, για την ανεξαρτησία, την προστασία των ατομικών ελευθεριών, την αντιπροσωπευτική αρχή, καθώς και τη διάκριση των εξουσιών, βάζοντας τα θεμέλια για τη λειτουργία του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτος. Θεωρούμε δε, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μαθαίνουν οι νέες γενιές τα ιστορικά αυτά γεγονότα και τις θυσίες των αγωνιστών για την κατάκτηση αυτών των ιδανικών.

Ωστόσο, 201 χρόνια αργότερα, δεν μπορούμε να μην τονίσουμε το γεγονός ότι ο αγώνας εκείνων των ανθρώπων για ανεξαρτησία της Ελλάδας προδόθηκε από αυτούς που την κατήργησαν υπογράφοντας τα Μνημόνια, από αυτούς που ξεπουλάνε κομμάτι-κομμάτι αυτή τη χώρα και τα αγαθά της στην εγχώρια και ξένη ολιγαρχία, χωρίς ντροπή και χωρίς αιδώ. Το να επαινούν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αλλά και των άλλων μνημονιακών κομμάτων τις πράξεις των Ελλήνων της Επανάστασης, ενώ οι ίδιοι πράττουν τα αντίθετα δεν είναι μόνο βαθιά υποκριτικό, αλλά και προσβλητικό εν τέλει για την μνήμη τους!»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο