Το ΜΕΡΑ25 στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Ιούν, 2020

Με τον ίδιο τρόπο που η κρίση του 2008 έδειξε τη γύμνια της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού, η πανδημία του Covid-19 έδειξε τη γύμνια του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου και της ελληνικής ολιγαρχίας που επί χρόνια, υπηρετώντας τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα της, συνέβαλε στην αποδιάρθρωση των δημόσιων νοσοκομείων και του δημόσιου συστήματος υγείας, που ήταν αυτά που σε όλες τις χώρες του πλανήτη σήκωσαν το πραγματικό βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας. Και ενώ το ΕΣΥ είχε υποστεί πολλαπλά πλήγματα στα χρόνια της λιτότητας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι υγειονομικοί έδωσαν με θάρρος, ένα δύσκολο αγώνα, πολλές φορές χωρίς υλικά, χωρίς αναλώσιμα, υποδομές και προσωπικό και κάνοντας διπλές και τριπλές βάρδιες για τις οποίες η μόνη αμοιβή τους ήταν η ηθική, από κοινωνική προσφορά τους.

Όμως παρά τα παχιά λόγια ακόμα και των πιο νεοφιλελεύθερων στελεχών της κυβέρνησης για τη σημασία και την ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην πράξη όχι μόνο η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να βελτιώσει τη κατάσταση, αλλά για άλλη μια φορά ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως θα διοχετεύσει περισσότερο χρήμα των φορολογούμενων πολιτών στους μεγάλους ομίλους της ιδιωτικής υγείας, που η συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν ουσιαστικά μηδενική.

Και την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά και υπάρχει μεγάλη ανάγκη ειδικά νέων γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η λιτότητα, η αναξιοκρατία και η υποστελέχωση των νοσοκομείων οδηγεί όλο και περισσότερους απόφοιτους ιατρικής στο εξωτερικό για την αναζήτηση μια αξιοπρεπούς ζωής.

Το ΜΕΡΑ25 στηρίζει την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Τρίτη 16 Ιουνίου, οι οποίοι αγωνίζονται για αξιοπρεπείς μισθούς και ζωή, και τη δημιουργία ενός στελεχωμένου, σύγχρονου συστήματος υγείας που θα μπορεί να προσφέρει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη σε όλους του πολίτες.

Τομέας Υγείας ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο