Το ΜέΡΑ25 στέκεται στο πλευρό των πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Ιούν, 2020

Ο ατιμωτικός θάνατος της «Ελευθεροτυπίας», εκτός από το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε στο χώρο του Τύπου, υπέβαλε τους πρώην εργαζόμενους στην εφημερίδα σε μια Οδύσσεια διεκδίκησης και καταβολής τουλάχιστον ενός μέρους από τα δεδουλευμένα τους.

Συγκεκριμένα, από το 2011, οπότε η εταιρεία που εξέδιδε την «Ελευθεροτυπία» έκανε αίτηση υπαγωγής στην πτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 (απορρίφτηκε από το δικαστήριο στις 25 Μαΐου 2012 με το σκεπτικό ότι δεν υποβλήθηκε αξιόπιστο σχέδιο εξυγίανσης), οι εργαζόμενοι προσπαθούν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους (3,2 εκατ. ευρώ). Και ενώ διαφάνηκε μια αχτίδα φωτός μετά την πώληση του κτιρίου της Μίνωος και προσδοκούσαν ότι θα λάμβαναν τον Ιούλιο 2020 ένα ποσό (αναλογικά με τα χρόνια εργασίας του καθενός στην «Ε»), με το οποίο θα έπαιρναν μια ανάσα μετά από 10 σχεδόν χρόνια ταλαιπωριών, ένα νέο πέπλο σκότους εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή…

Ενώ οι εργαζόμενοι έχουν προβάδισμα έναντι των άλλων πιστωτών βάσει του πτωχευτικού κώδικα που ίσχυε προ 2015, οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς έκαναν αίτηση ανακοπής για να προηγηθούν των εργαζομένων, ποντάροντας στην αλλαγή του νόμου υπέρ των τραπεζών που έφερε ενδιάμεσα το Τρίτο Μνημόνιο (ν.4335/2015).

Το ΜέΡΑ25 στέκεται στο πλευρό των πρώην εργαζόμενων της «Ελευθεροτυπίας» και ζητά την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους, ειδικά σε μια συγκυρία κατά την οποία ο Τύπος έχει χτυπηθεί ανελέητα και όσοι εργάζονταν σε εφημερίδες και άλλα έντυπα στα χρόνια των μνημονίων αναζητούν συνεχώς εργασία και ζουν με επιδόματα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο