Το ΜέΡΑ25 στην «πρώτη γραμμή» απέναντι στον νέο ολιγαρχικό αυταρχισμό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
11 Νοέ, 2019
Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Με παρέμβαση της αντιπροέδρου της βουλής, βουλευτή του ΜέΡΑ25 κ.Σοφίας Σακοράφα η οποία απαίτησε την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας τους, έληξε τελικά η πολύωρη ομηρία των φοιτητών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που πολιορκούσαν την ΑΣΟΕΕ – αν και ήδη είχαν γίνει δεκάδες προσαγωγές στην ΓΑΔΑ μεταξύ των οποίων και δυο επιστημονικών συνεργατών του ΜέΡΑ25 που παραβρίσκονταν στον χώρο.

Στη συνέχεια η αντιπρόεδρος της βουλής κ.Σακοράφα μαζί με τους βουλευτές του ΜέΡΑ25 κ.Κλέωνα Γρηγοριάδη και Φωτεινή Μπακαδήμα επισκέφθηκαν στην ΓΑΔΑ τον αστυνομικό διευθυντή και απαίτησαν την άμεση απελευθέρωση των δυο στελεχών του ΜέΡΑ25 (Κ.Ντάσκα και Κ.Μαρματάκη) εξηγώντας την εκεί παρουσία τους, όπως και τελικά έγινε.

Αν βουλευτές και στελέχη του ΜέΡΑ25 δεν είχαν μεταβεί στο σημείο της έντασης, ο απολογισμός βίας και καταστολής είναι άγνωστο πού θα είχε τερματίσει. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν δείξει από νωρίς ένα πρόσωπο που δεν συνάδει με σχέδιο διατήρησης ή αποκατάστασης της τάξης, αλλά ενός αυταρχικού μηνύματος μηδενικής ανοχής. Η προσαγωγή των συνεργατών των βουλευτών μας που είχαν μεταβεί στο σημείο προκειμένου να ενημερώνουν την κοινοβουλευτική ομάδα μας για την εξέλιξη της κατάστασης κάνει σαφές ότι «ενοχλητικά μάτια» και μάρτυρες έπρεπε να εξαφανιστούν απ’ το σημείο, σημάδι ότι κάποιοι ήθελαν να αποφύγουν τη λογοδοσία για όσα είχαν σκοπό να διαπράξουν.

Με δηλώσεις τους τόσο η αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα, όσο και οι βουλευτές μας Κλέωνας Γεηγοριάδης και Φωτεινή Μπακαδήμα, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης και η αν.εκπρόσωπος τύπου Δανάη Στράτου – που όλοι βρέθηκαν στη ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθούν στα δύο στελέχη του ΜέΡΑ25 και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση τους, μαζί και με άλλους φίλους του κόμματος, υπογράμμισαν ότι εμείς στο ΜέΡΑ25 όλοι μαζι θα βρεθούμε κόντρα και απέναντι στο νέο ολιγαρχικό αυταρχισμό που εκπροσωπεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο